2017:29

Kicsoda ön, Soros György? 8. rész

Kategória: 
Fotó: dailymail.co.uk

Soros György hosszú ideje szinte kézi vezérléssel ellenőrzi a Baltikumot. Jó példa erre, hogy a 2013-as esküvőjére is odarendeli az észt elnököt, aki gazdag nászajándékkal, hazája kiigazított költségvetésével érkezik. A gondok a migránsválsággal kezdődnek a spekuláns számára, Lettországban alapítványa kiutasítását követelik.

Mérlegen a gazdaságpolitika

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Öt éve még azzal vádolták az Orbán–Matolcsy-féle gazdaságpolitikát, hogy falnak vezeti az országot. Ma már senki nem állítja ezt. Az új vád a versenyképesség romlása, és hogy a sikerek csak átmenetiek. A bírálatokról, hogy honnan hova jutottunk 2010 óta, s mely kitörési pontok kínálkoznak a gazdaság további fejlesztésére, dr. György Lászlót, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető közgazdászát kérdeztük.

Az érzékenyítés útvesztői

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Évek óta tart úgynevezett érzékenyítő tréningeket több Soros-féle civil jogvédő szervezet Magyarországon. Az ügyfelek között iskolák, egyházi gyülekezetek, de még a Magyar Igazságügyi Akadémia is megtalálható. Az amerikai milliárdos alapítványa, az Open Society Foundations által bőkezűen finanszírozott tanfolyamoknak a liberális jogvédők társadalomformáló szerepet szánnak.

Justitia balra kacsint

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

A szokásos kettős mércét alkalmazza a baloldal az igazságszolgáltatással kapcsolatban is: koncepciós perekről, politikai indíttatású eljárásokról beszélnek, ha az ő oldalukról keveredik valaki gyanúba, miközben embereik kirobbanthatatlanok a bíróságokról, a magukat civilnek álcázó, Soros által finanszírozott alternatív politikai szervezeteik pedig a maguk torz világképére igyekeznek formálni vádhatóságokat és törvényszékeket.

Oldalak