2017:32

Szúnyoginvázió

Kategória: 
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Nyár van, és sokaknak úgy tűnik, évről évre egyre súlyosabbak a szúnyogcsípések következményei, amelyekből már sokszor maradandó seb is kialakulhat. A felmelegedéssel egyre több új szúnyogfajta jelenik meg hazánkban, amelyek új betegségeket terjesztenek. A téma kapcsán utánajártunk egy legendának: a kalcium valójában nem használ allergia esetén.

A migránsbiznisz keresztapái

Kategória: 
Fotó: MTI/EPA, archív

A szicíliai maffia mára a földközi-tengeri migránsbiznisz egyik legnagyobb haszonélvezőjévé vált. Az olasz szervezett bűnözők kreativitása határtalan. Az embercsempészetből és a táborok üzemeltetéséből is tízmilliókat keresnek, de nem ritka a migránsok drogterjesztésre és illegális prostitúcióra való kényszerítése, sőt még a rabszolgamunka sem.

Derbi a roncstelepen

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

„A csapatkapitány és a szövetségi kapitány is a helyén van, és lesz/van taktika és stratégia arra, hogy amikor kifutunk a pályára, ne legyen kétség, hogy a meccs nyerhető. Én pedig azt ígérem, hogy többet nem fog veszekedés kihallatszani az öltözőből!” Molnár Gyula szocialista pártelnök minapi Facebook-bejegyzését akár drámainak is mondhatnánk, de a tragikomikus alighanem alkalmasabb kifejezés. Az elmúlt hetekben ugyanis hatalmas rendetlenség, káosz látszik a hazai politika baloldali térfelén, és továbbra sem világos, lesz-e ebből megegyezés, közös lista, egyeztetett jelöltállítás.

Krampuszolás és valóság

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A balliberális ellenzék az ősszel „majdanizálni” szeretné Magyarországot. Már van ehhez pár tucat fiatal, unatkozó rózsadombi szimpatizánsa, de nincsenek tömegei. Ezért most Soros György stratégái azzal ijesztgetik a társadalmat, hogy „Orbán Viktor politikai ámokfutása miatt elzárhatja a pénzcsapokat a jóságos brüsszeli elit, amelynek együttérző segélyeiből éltünk eddig”. Boros Imre közgazdásszal beszélgettünk ellenzékről, az EU-s pénzek megdöbbentő valóságáról és persze büntetésről, vétóról is.

Oldalak