2017:33

A félelem húrjain

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

Nincs nap, hogy valamelyik ellenzéki politikai párt szóba ne hozná a kivándorló magyarok ügyét. Hatásos fegyvernek gondolják, hiszen a munkáskezek hiányának, az idősek ellátása körüli bizonytalanságoknak az emlegetése félelmet kelthet a társadalomban. Ráadásul a téma arra is alkalmas, hogy mellékvágányon a kormány szociális, egészségügyi intézkedései, a honi közállapotok ellen teremtsen ellenséges hangulatot.

Látszat és valóság

Kategória: 
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Az ENSZ adatai szerint az ezredfordulón nagyjából ötszázezer honfitársunk élt külföldön, többségük 1956 és 1990 között hagyta el az országot. A demográfusok becslése szerint napjainkban közel 370 ezren keresik a határokon túl a boldogulást. Ez a szám jóval alatta marad a régiós átlagnak, és végképp nem igazolja azt az ellenzéki állítást, miszerint a fiatalok többsége kivándorol.

Erő, egymásból

Kategória: 
Fotó: Simon Attila

„Régóta tudom, hogy amit Viszákon teszünk, semmi sem lehet öncélú” – mondja Szarvas József színész, akinek sok éve elkezdett őrségi színház-, falu- és közösségépítő munkája lassan új szintre lép. Az idén tízéves Kaszás Attila Pajta Színház szakmai arculatát a következő évadtól már az ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei Miklós fémjelezte Sztalker alkotói csoport határozza meg.

Ugrás a semmibe

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, szerk.

Múlt heti számunkban a balliberális ellenzék választási esélyeit boncolgattuk. Most a Jobbik helyzetét tekintjük át. Vona Gábor pártja az utóbbi időben megtorpant, és bő fél évvel a választások előtt csak egy biztos, a hatalomért bármire képesek, bárkivel összefognak, bármit és annak az ellenkezőjét is elmondják, ha szükséges.

Oldalak