2017:34

Sumák ősz

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A BKK elleni támadások után a vízellátásban, a gázellátásban, a szemétszállításban is jöhetnek zavarkeltő akciók, amelyek célja a kormányba vetett bizalom megingatása. Földi László, a főpolgármester új biztonságpolitikai szakértője úgy véli: bizonyos társadalmi csoportok a társadalom szétzilálására törekednek, például az emberi és kisebbségi jogok fetisizálásával, a bűnök és devianciák iránti parttalan toleranciával.

Nemzeti politikát kell folytatni

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Egy ország vezetőinek a saját nemzetük, polgáraik érdekeit kell szem előtt tartaniuk. Úgy látom, hogy ez Magyarországon százszázalékosan meg is valósul. Nemzeti politikát folytatnak. Olaszországban viszont ez nincs így – mondta a Demokratának Nicola Buonsante. Az észak-olasz Borgo San Giovanni polgármesterével az olaszországi migránshelyzetről és azokról a problémákról beszélgettünk, amelyekkel a településeknek nap mint nap meg kell küzdeniük.

Kicsoda ön, Soros György? 10. rész

Kategória: 
Fotók: MTI, archív, szerk.

Belgrádban az ezredfordulón sikerült Soros György első színes forradalma. Oroszországban Vlagyimir Putyin megjelenése lehetetlenné tette tevékenységét, Fehéroroszországból Alekszandr Lukasenko szinte szó szerint kivágta. A régióban egy nagy célpont volt, amivel hatást gyakorolhat akár Moszkvára is: Ukrajna. De a kudarcok után ezt a projektet tesztelni kellett egy kisebb szovjet utódállamban – ez lett Grúzia.

A V4 együtt marad

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

„Az a politikám alapja, hogy legyünk közel Európa magjához, Németországhoz és Franciaországhoz”, és bár „együtt akarok működni a visegrádi négyekkel, de Szlovákiának az EU az alapvető érdeke”. Mindezt a szlovák kormányfő mondta a múlt héten. Szakad legerősebb támaszunk, a V4? Kovács Istvánnal, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatójával beszélgettünk.

Horror a szépségiparban

Kategória: 
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Az Európai Unióban 2013. március 11. óta tilos forgalomba hozni állatokon tesztelt kozmetikumokat. A szigorítás azonban nem garantálja a kozmetikai célú állatkísérletek végleges beszüntetését, több multinacionális cég ugyanis az unión kívül, zavartalanul folytatja ilyen jellegű tevékenységét. A tudatos vásárlók a logók nyomon követésével informálódhatnak arról, az üzletekben forgalmazott termékek tényleg mentesek-e az állatkísérletektől.

Oldalak