Jelenlegi hely

2017:35

Lamperth Hajduja

Fotók: MTI, archív, szerk.

Botrány botrány hátán – egyre többen jellemzik így a Hajdu László DK-s polgármester vezette XV. kerületi önkormányzat elmúlt hároméves működését. Miközben a Fidesz szerint a kerület első embere sorra szegi meg a törvényeket, a bizalom hiánya kezd totálissá válni. A kormánypárt mellett egy, a pártból kizárt helyi szocialista képviselő is Gyurcsány Ferencet és a kerületben jegyzőként regnáló Lamperth Mónika volt szocialista belügyminisztert sejteti a háttérben.

Kicsoda ön, Soros György? 11. rész

Fotó: MTI, archív

A háború rendszerint sokba kerül. Grúziának a 2009-es kaland tényleg nem volt olcsó. Egy amerikai vállalkozó ötletére kezdjünk ki Oroszországgal? Az orosz tankok Tbiliszinél fékeztek.

Bocsánatkérésre várva

Fotó: MTI, archív

Magyarország meghatározatlan időre megszakította a nagyköveti szintű kapcsolattartást Hollandiával, miután a távozó holland nagykövet a terroristákhoz hasonlította a magyar kormányt. A diplomáciai konfliktus meghozta a teljes ellenzéki összeborulást: szélsőjobbtól szélsőbalig mindenki a holland nagykövet védelmére sietett.

Mária szeme könnyes

Lassan, de biztosan terjed a hír: június végén a pásztói Szentlélek-templomban két Mária-szobor is könnyezni kezdett. Azóta egyre többen látogatnak el a Mátra lábánál fekvő kisvárosba. Jönnek mindenfelől: a közeli Salgótarjánból éppúgy, mint Békéscsabáról, a fővárosból, sőt a határon túlról is.

„Az iskola egy marhaság”

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Ez a Radnóti Miklóstól származó mondat is szerepel Csiffáry Gabriella legújabb, Magyarázom a bizonyítványom című gyűjteményes kötetében. Budapest Főváros Levéltárának főlevéltárosa ezúttal nyolcvankét magyar híresség iskolai kudarcaival, ritkábban sikereivel ismerteti meg az olvasót.