2017:41

Akarjunk bajnokok lenni

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Máshol még nem fordult elő a fejlett társadalmakban, hogy azt követően, hogy tizenöt-húsz éven át radikálisan csökkent a házasságkötések száma, egyszer csak megfordult a folyamat, és elkezdett nőni ez a szám. A szocialista kormányok idején, 2002-től 2010-ig 23 százalékkal kevesebb házasság köttetett, míg 2010-től az idei évig 46 százalékos növekedést látunk. Ez jó példa arra, hogyan lesz a materiális kormányzati intézkedésekből szellemi, az anyagiakból társadalmi tartás. Ebben a konkrét esetben is kézzelfogható, hogy emberek másként kezdtek gondolkozni a család értékéről, ráadásul úgy, hogy közben Európában a divatirányzat éppen az ellenkezője. Ez is megmutatja, hogy a kormányzat által hozott döntések nemcsak materiális értelemben jelentenek előrelépést, hanem értéket is közvetítenek – mondta a Demokratának Balog Zoltán miniszter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetője.

Európai mitmakuna

Egy multikulturális birodalom – és minden birodalom lényegénél fogva multikulturális – létalapja területek meghódítása és népességeik áttelepítése az ellenőrzésük végett. Most éppen ez történik az Európai Unióban. Gyarmatosokat kell hozni a csökönyösködő és kihalófélben lévő őshonosok lecserélésére, mert mint azt Madison Grant, a fajhigiénia és az eugenizmus egyik prófétája már száz évvel ezelőtt megjegyezte, a „felülről” szervezett bevándorlás elnyomja a meghódított területek bennszülötteinek gyermekvállalási hajlandóságát. Az ún.

Elosztás

– Nem kell kétségbe esni – mondta a kancellár, amikor látogatást tett az egyik befogadó központban, ahol a menekültek elosztása zajlott. – A végén minden jóra fordul. Megoldjuk. – Odalépett egy-egy migránshoz, megtapogatta a muszklijukat, megpróbált velük németül beszélgetni. – Herr Mengele! – kiáltotta a szelekciót végző tisztviselőnek. – Ezt mindenképpen megtartjuk! Bivalyerős, és szép mosolya van.

„Ez a hely maga a múzeum”

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Leállították az ország legrégebbi, közel 120 éves vívótermének bezárását. Az OSC egykor olimpiai és világbajnokokat is adó szakosztálya azért került bajba, mert képtelen volt kifizetni a havi több százezer forintos bérleti díjat, ezért az évek során 25 milliós tartozást halmozott fel. Az V. kerületi polgármester nemrégiben úgy döntött, meghosszabbítja a fizetési határidőt.

Oldalak