2017:43

Befolyás

Az MSZP elnöksége soros válságtanácskozását tartotta a hogyan továbbról, amikor a terem végében lévő függöny hirtelen lehullott, s mögötte felbukkant Kádár János feje, és senkiével össze nem téveszthető hangján, rekedtes lassúsággal megszólalt:

– Mi lett a pártból, elvtársak? Mi lett az eszméből? Beálltatok ti is az ellenforradalmárok közé, aztán csodálkoztok, ha nem nyertek.

– De János bátyám – szólt megszeppenten Ujhelyi István.

– Bátyád ám a darutollas Horthy-csendőr, én neked Kádár elvtárs vagyok – okádott tüzet a fej.

– Pont ebből az utódpárti szerepből akartunk kibújni – szólt szerényen Gőgös Zoltán, de a hajdani főtitkárt nem lehetett kizökkenteni.

– Kutyából nem lesz szalonna – dörögte vészjóslóan. – A vér nem válik vízzé, az alma nem esik messze a fájától. Hallgassatok rám, mert másra úgyse érdemes. Sorakozzatok fel Gyurcsány mögé, emlékszem még rá a KISZ-ből, agilis, okos, jóképű gyerek volt. Ő legyen a kormányfőjelöltetek.

A magyarság nem ér véget Beregsuránynál

Kategória: 
Fotó: Hegedüs Márton

Miután lejárt csíkszeredai főkonzuli megbízatása, Újpest alpolgármestereként dolgozik közösségeiért dr. Zsigmond Barna Pál. A Fidesz határon túli magyar ügyekért felelős igazgatója a kerület fejlesztéspolitikája mellett lapunknak adott interjújában látleletet adott a külhoni magyar közösségek helyzetéről is, valamint kifejtette: azért kérik a határon túliak támogatását, hogy a jelenlegi karakteres nemzetpolitika a továbbiakban is képviselhesse érdekeiket.

Oldalak