2017:46

Újraálmodott jövő

Kategória: 

Aranyérmet nyert Osváth Richárd múlt héten Rómában, a kerekesszékes vívók világbajnokságának A kategóriás tőrözői között. A Törekvés SE versenyzőjével a döntő asszó mellett erdélyi gyökereiről, kerekesszékben levívott első csörtéjéről és arról beszélgettünk, hogyan dolgozta fel azt a traumát, amit jobb térde lebénulása okozott.

Büszkék lehetünk közös eredményeinkre

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Abból indulok ki, hogy a baloldalnak egy jelöltje lesz mind a 106 egyéni választókerületben, és ugyan lesz 106 jobbikos jelölt is, de velük is lesz egyfajta koordináció. Nekünk a mögöttünk hagyott kétciklusnyi kormányzati teljesítménnyel arra kell kérnünk a választópolgárokat, hogy szavazzanak bizalmat a folytatáshoz – mondta a Demokratának Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és frakcióvezetője.

Tesztpálya és fejlesztések

Kategória: 

Teljes foglalkoztatottság, javuló egészségügy, fejlődő infrastruktúra – igazi sikertörténetnek tűnik Zalaegerszeg és vonzáskörzetének elmúlt néhány éve. A korábban kissé félreeső megyeszékhely infrastrukturális és munkahelyteremtő fejlesztéseinek eredményeként 13 százalékos munkanélküliséget sikerült csökkenteni. Napjainkban pedig a Közép-Európában egyedülálló tesztpálya-beruházástól várják a további sikereket. Ennek miniszteri biztosa Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Kötél és kézfogás

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

Miközben Vona Gábor pártelnök összefogásra szólítja fel a baloldali szavazókat, a pártja által támogatott Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Horn Gyula szobra elleni akciója látványosan példázza a Jobbik szakadását. Pedig a balra pozicionálás jegyében Vona Gáborról már a liberális értelmiség egyik megmondóembere, Havas Henrik is könyvet ír. A Jobbik veszprémi képviselőjelöltje pedig szövetséget ajánl annak a nyugdíjas-társadalomnak, amelyet pártelnöke néhány hónappal korábban megalázott…

Oldalak