2017:48

Magyarország fehér rózsája

Kategória: 

Apponyi Geraldine grófnőre, néhai albán királynéra emlékezik a Magyar Nemzeti Múzeum. A javarészt archív fotókra és filmfelvételekre támaszkodó, január 7-ig látogatható kamarakiállítás fókuszában az 1938-as királyi esküvő áll, de megtudhatjuk, hogyan kapta Geraldine a fehér rózsa nevet, át kellett-e térnie az esküvő után a muszlim hitre, és miért ért véget olyan hirtelen a tündérmese.

Egyre vadabb ötletek

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Nagyjából ott tartunk, hogy vagy az európai politikai széljárás további megváltozásában reménykedünk, vagy az az utolsó esély, hogy a Tanácsban egy blokkoló kisebbséget lehet létrehozni, ezzel megakadályozva ennek az uniós jogszabálynak a számunkra kedvezőtlen formában történő elfogadását – mondta a Demokratának Orbán Balázs, a Századvég kutatási igazgatója, a Migráció­kutató Intézet főigazgatója.

Nem minden a mennyiség

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Kerek évfordulót, 50. születésnapját ünnepelte nemrég Pulai Imre, aki a 2000-es sydney-i olimpián Novák Ferenccel lett bajnok a C–2 500 méteres versenyszámában. Az ötkarikás játékok aranyérmesével a jubileum alkalmából felelevenítettük sportkarrierje legmeghatározóbb pillanatait, és arról is beszélgettünk, hogyan vált a bobsport szerelmesévé.

Tárjátok ki szíveteket

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Az immár hagyományos játékgyűjtés, tüzelő- és élelmiszer-adományok mellett ezúttal melegétel-osztással is várja a rászorulókat a Katolikus Karitász. A Tárjátok ki szíveteket mozgalomról, a Kárpátaljára és Délvidékre juttatott adományokról, a helyi közösségek összetartásáról Écsy Gáborral, a szervezet igazgatójával beszélgettünk.

Oldalak