2017:51

Miskolc csinos város lett

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Hét éve azon dolgozom, hogy egy szétzilált, békétlen városból egy nyugodt, valódi közösséget kovácsoljunk. Az eredményeinket senki részéről nem engedem veszélyeztetni – mondta a Demokratának Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, akivel a Nyílt Társadalom Alapítvány vidéki terjeszkedéséről, illetve a borsodi megyeszékhely jelenéről és jövőjéről beszélgettünk.

Kisütött végre…

Kategória: 

2020-ig várhatóan a nyolcszorosára nő a napelem-kapacitás Magyarországon. Nemrég a kiemelt beruházásokról született kormányrendelet, felére csökkentették a napelemek termékdíját, és folyamatosan növekszik a közintézmények és lakóházak tetején is a fotovoltaikus cellák száma. Szakértők szerint Paks 2 mellett a naperőmű-fejlesztések hozzák majd a legnagyobb változást a jövő magyar energiapiacán.

A rock szauruszai

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Ez egy alapjában véve operettízlésű ország. Az elmúlt rendszerben mi voltunk a legvidámabb barakk, nálunk engedélyezték a rockzenét, de talán éppen ez tette túlsúlyossá. Mára csak visszaállt az alaphelyzet – mondta a Demokratának Kóbor János, az Omega énekese, társalapítója, akivel a zenekar fennállásának ötvenötödik évfordulója alkalmából beszélgettünk.

A menetrend szerinti kocsim

Kategória: 

Az Oscar telekocsi-közösség tíz éve alakult, az Avalon közösségiautó-szolgáltató öt éve működik Budapesten, a rohamosan bővülő, elektromos GreenGo egyéves, a reptéri Beerides autómegosztó pedig kétéves. Most pedig a Mol indít carsharing szolgáltatást. Budapesten és Európa-szerte is egyre népszerűbbek a közösségi autózásra építő megoldások, hiszen minek tartson fenn egy városlakó saját autót és esetleg parkolóhelyet is, amikor a közöst is igénybe veheti?

Oldalak