2018:02

Győr nyitott város

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Amikor 2006-ban először polgármesternek választottak, az volt a célom, hogy a városban egészséges lokálpatriotizmus alakuljon ki, hogy a győriek büszkék legyenek lakóhelyükre. Olyan programokat valósítunk meg együtt, amelyek közösséggé formáltak minket, győrieket, és ezt a hozzánk érkezők is érzik – mondta a Demokratának Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

Pusztító szénerőművek

Kategória: 

A nukleáris alapú villamosenergia-termeléssel kapcsolatban gyakran felmerül a „nukleáris kockázat” mint kritikus tényező, hiszen az atomenergia társadalmi megítélése szempontjából leginkább a súlyos nukleáris balesetektől való belső félelem dominál. Ugyanakkor hozzá kell tenni azt is, hogy kockázata mindennek van, kockázatözönben élünk, így a gépjárművekkel való közlekedés, a sport, az építkezések, de akár az otthonunk is számos rizikót rejthet magában.

Változatok székely asszonysorsra

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Az élet döntések sorozata. De vajon valóban befolyásolhatjuk-e sorsunk alakulását, vagy minden eleve elrendeltetett, és döntéseinkkel csupán a végzethez vezető utat választhatjuk? Erről szól a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum Anna – Változatok székely asszonysorsra című kiállítása, melyet április végéig a Magyar Nemzeti Múzeumban láthatnak, illetve járhatnak be az érdeklődők.

Oldalak