Jelenlegi hely

2018:02

Zalaegerszeg újra lendületben

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Három plusz egy olyan kitörési pontot látok, amelyek segítségével valóban felkerülhetünk Európa térképére – mondta a Demokratának Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, aki a megye történetének legnagyobb beruházásáról és arról is beszélt lapunknak, hogyan szeretnék vonzóbbá tenni a várost a turisták számára.

Győr nyitott város

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Amikor 2006-ban először polgármesternek választottak, az volt a célom, hogy a városban egészséges lokálpatriotizmus alakuljon ki, hogy a győriek büszkék legyenek lakóhelyükre. Olyan programokat valósítunk meg együtt, amelyek közösséggé formáltak minket, győrieket, és ezt a hozzánk érkezők is érzik – mondta a Demokratának Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

Pusztító szénerőművek

A nukleáris alapú villamosenergia-termeléssel kapcsolatban gyakran felmerül a „nukleáris kockázat” mint kritikus tényező, hiszen az atomenergia társadalmi megítélése szempontjából leginkább a súlyos nukleáris balesetektől való belső félelem dominál. Ugyanakkor hozzá kell tenni azt is, hogy kockázata mindennek van, kockázatözönben élünk, így a gépjárművekkel való közlekedés, a sport, az építkezések, de akár az otthonunk is számos rizikót rejthet magában.

Megmentő vagy sírásó?

Fotó: MTI, archív

Ellentmondásos nyilatkozatok, egyik pillanatról a másikra változó vélemények, elárult és többszörösen hátba szúrt szövetségesek jellemzik Karácsony Gergely politikusi karrierjét. Karácsony olyan karrierista politikus, akinek mindegy, melyik pártban milyen eszmét képvisel, ugyanis bármit és annak az ellenkezőjét is képes állítani.

Változatok székely asszonysorsra

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Az élet döntések sorozata. De vajon valóban befolyásolhatjuk-e sorsunk alakulását, vagy minden eleve elrendeltetett, és döntéseinkkel csupán a végzethez vezető utat választhatjuk? Erről szól a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum Anna – Változatok székely asszonysorsra című kiállítása, melyet április végéig a Magyar Nemzeti Múzeumban láthatnak, illetve járhatnak be az érdeklődők.