2018:04

Bóna Zoltán – Cserkész értékrend a nagypolitikában

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Ifjú politikusokat bemutató sorozatunkban országosan még kevésbé ismert, ám helyi szinten már komoly sikereket elérő szereplőket mutatunk be. Bóna Zoltán 24 évesen lett Dunavarsány polgármestere, majd Szigetszentmiklós és környékének országgyűlési képviselője, 2017 októberétől pedig a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Csodabogárnak tartanak

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Több mint tizenöt évet töltött el a Magyar Nemzeti Balett tagjaként, táncolta többek közt Spartacus, Diótörő herceg és Rotbart szerepét. Emellett az írás is szenvedélye: blogol, számos közéleti portál szemlézi írásait. Apáti Bence táncművésszel, publicistával a véleményformálás buktatóiról, a balett renoméjáról és arról is beszélgettünk, miért álságos a MeToo-jelenség.

Szupervonat és holdutazás

Kategória: 

Dugók helyett több száz kilométernyi alagút a nagyvárosok alatt, önvezető elektromos autók, hipergyors vonatok – ezek lesznek a jövő népszerű közlekedési eszközei. Szinte mindent elektromossággal üzemeltetünk majd, így a környezetszennyezés is visszaszorul. Nagyot fejlődik az űrutazás is, hamarosan emberes missziók indulhatnak a Marsra, az előrejelzések szerint a Holdra pedig úgy fogunk utazgatni, mintha hazajárnánk. Ráadásul mindez nem a távoli jövő, hanem az előttünk álló tíz-húsz év – legalábbis Elon Musk, a Tesla alapítója szerint.

Made in Hungary

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A „Made in Hungary”-nek kell a legfontosabb brandünknek lennie a céges márkák mellett. Ki kell alakulnia egy olyan megítélésnek Európa- és világszerte, hogy ami itt készül, az világszínvonalú, bízni lehet benne – mondta a Demokratának Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszterrel, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselőjével az eredményekről, a következő évek feladatairól és a tapasztalati tényeknek ellentmondó ellenzéki jóslatokról is beszélgettünk.

Oldalak