Jelenlegi hely

2018:05

Pengeélen táncolók

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Összesen hat érmet, köztük két ezüstöt és négy bronzot nyertek a magyar versenyzők a téli olimpiák történetében. A pjongcsangi ötkarikás játékok előtt ismét időutazást tettünk, ezúttal az elmúlt évtizedek legjobb magyar teljesítményeit elevenítettük föl.

Igazságos növekedés

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Messze kell visszamenni az időben, hogy olyan sikeres időszakot találjunk Magyarország történelmében, amilyet most, hét-nyolc év óta él. Bő száz évvel biztosan vissza kell menni, a dualizmus korába, akkor volt ilyen lendületben az ország. Egy jelentős különbség azonban még ebben az esetben is a ma felé billenti a mérleg nyelvét, szuverén Magyarország akkor a kiegyezés minden jogászi bravúrmutatványa ellenére sem volt, a világban elfoglalt helyét nagyhatalmi kényszerek határozták meg – hogy milyen erővel, azt Trianon megmutatta.

Csak a többség dönthet

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Magyarország a migránsválság kezdete óta egymilliárd eurót költött határvédelemre. Indokolt ezért, hogy azon szervezetek, amelyek a határvédelmi kiadások aránytalan növekedését eredményező illegális magatartást támogatják, hozzájáruljanak a tevékenységükből fakadó közös terhek viseléséhez – mondta a Demokratának Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Extrém szövetség

Fotó: MTI, archív

Bombaként robbant a hír, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a Simicska-médiabirodalom embereivel és Vona Gáborral, a Jobbik elnökével találkozott. Egyelőre minden érintett tagadja a Jobbik–LMP-szövetséget, pedig Simicska Lajos két éve pontosan ugyanilyen előzmények után hálózta be a Jobbikot.

Csepp a tengerben

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Száz perc száz emberért címmel immár tizennegyedik alkalommal került sor Beregszászi Olga és meghívott barátai, művésztársai jótékonysági koncertjére. Az összegyűlt pénzt idén is a beregszászi rászorulók közt osztották szét.