Jelenlegi hely

2018:07

Debreceni csalogányok

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriában a debreceni Pendely diadalmaskodott a Fölszállott a páva televíziós népzenei és néptánc tehetségkutató verseny év végi döntőjében. A csupa lányból álló társaság valamennyi tagja a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola növendéke.

Elfogyott a kolbász

Fotó: MTI, archív

Németország sokak fejében a jólét, a gazdagság, a szociális biztonság szinonimája, ezért Magyarországon ma is sokan szívesen cserélnének a német polgárok életszínvonalával. Ám ennek vége, a kerítésből elfogyott a kolbász: egyre többet hallani a leszakadó középosztályról, az elszegényedő rétegekről és a nyomorgó nyugdíjasokról.

Kié az emlékezés joga?

Diplomáciai háború robbant ki Izrael és Lengyelország között, miután a varsói parlament elfogadta a törvényt, amely büntetheti, ha valaki Lengyelországot is felelőssé teszi a náci Németország által elkövetett bűnökért. A jövőben pénzbüntetéssel és akár három év szabadságvesztéssel is sújtható, aki „lengyel haláltáborokról” beszél. Izrael holokauszttagadásnak és a múlt elferdítésének minősítette a döntést.

Álságos segítség

Fotó: MTI, archív

Attól még messze vagyunk, hogy a budapesti tömegközlekedési eszközök lényegében mindegyike akadálymentes legyen, ám az elmúlt évek városfejlesztéseinek köszönhetően egyre könnyebb kerekesszékesként utazni a belvárosban. A 2018-as országgyűlési választások előtt bő két hónappal a balliberális ellenzéki pártok ezt az eredményt szőnyeg alá söpörve próbálnak előnyt kovácsolni maguknak a mozgáskorlátozottak helyzetéből.

Gaal Gergely – Történelemszemlélettel a nagypolitikában

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Ifjú politikusokat bemutató sorozatunkban országosan még kevésbé ismert, ám helyi szinten már komoly sikereket elérő szereplőket mutatunk be. Gaal Gergely országgyűlési képviselő a KDNP színeiben, az utóbbi évek nagy sikerű emlékéveinek egyik főszervezője.