Jelenlegi hely

2018:08

Ovádi Péter – Hosszútávfutóként a nagypolitikában

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Ifjú politikusokat bemutató sorozatunkban országosan még kevésbé ismert, ám helyi szinten már komoly sikereket elérő szereplőket mutatunk be. Ovádi Péter a veszprémi Fidesz frakcióvezetője, a térség országgyűlési képviselőjelöltje Navracsics Tibor barátjának tekinti magát.

Erős családokból erős nemzet

Fotó: Földházi Árpád/Demokrata

Kemény munkával sikerült visszaszerezni az ország önrendelkezését. Sajnos azonban ellenfeleink nem ebbe az irányba akarják továbbvinni hazánkat. Márpedig ha Magyarország nem tud szabadon dönteni, akkor ki lesz szolgáltatva másoknak, a különböző érdekcsoportoknak, onnantól kezdve pedig már csak egy lépés, hogy politikai kérdésekben is diktáljanak neki. Ezért fontos, hogy milyen döntést hoznak a választók április 8-án – mondta a Demokratának Tuzson Bence. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral a Stop Sorosról, a homo sorosensusról és az ENSZ vitaanyagának veszélyeiről is beszélgettünk.

Asztanában is otthon

Fotó: MTI, archív

Kleinheisler László súlyos térdsérülése immár a múlté, és a kazah kirakatcsapat, az FK Asztana magyar légiósa rendületlenül bízik benne: klubja mellett a válogatottnak is újfent erőssége lehet, és 2020-ban Európa-bajnoki mérkőzésen léphet pályára Budapesten.

Ízelítő a pokolból

Csaknem három évtizednek kellett eltelnie, hogy játékfilm állítson emléket a szovjet kényszermunkatáborokba hurcolt sok százezer, életét, méltóságát, reményeit vesztő magyar áldozatnak. Az Örök tél című megrázó alkotást február 25-én, a kommunista áldozatok emléknapján este kilenc órától vetíti a Duna Televízió.

„Wrestling, wrestling!”

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A tavalyi, fényesre sikeredett budapesti vizes világbajnokság után idén októberben birkózó-világbajnokságot rendez Magyarország. A megtiszteltetés nemcsak a birkózóknak szól, hanem a magyar sportdiplomáciának és az ország megnövekedett tekintélyének is. A hazai birkózósport egyik legnagyobb klasszisával, az olimpiai, világ- és kétszeres Európa-bajnok Hegedűs Csabával, az őszi esemény egyik nagykövetével beszélgettünk.