2018:10

Raskó-korszak

A baloldal a Karácsonyt ünnepelné áprilisban. Mármint a Gergelyt. Bár félő, hiába indítják be az LMP-s Szél-erőműveket is, ebből sok energiát nem nyer az ellenzéki összefogás. Talán ezért riogat gátlástalan őszinteséggel a szocialista pártprogram. Merthogy arról ábrándoznak, hogy felülvizsgálják az általuk tisztességtelennek tartott állami haszonbérleti szerződéseket. Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója pedig egyenesen azzal fenyegetőzik: visszaveszik a földművesek által megvásárolt birtoktesteket.

A titkos migrációs program XVI.

Friederike Beck könyvének ismertetése

Mint a múlt héten említettük, most megszakítva kötetünk ismertetését, bemutatjuk az abban hivatkozott cikket, amelyet Mohamed A. El-Erian, Barack Obama volt gazdasági tanácsadója írt Menekültek és reform Európában címmel. E cikk kulcsfontosságú Soros migránsokkal kapcsolatos álláspontjának megértéséhez. Megjelenésekor Soros saját portáljára is kitette, de most már ott nem található meg, de a cikkei megjelentetésére használt Projekt Syndicate honlapon, illetőleg a The Reporter archívumában igen.


Az aranykor krónikája – Egészségügy: az újraélesztés megtörtént

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

Augiász istállója rokokó palota volt ahhoz képest, amit 2010-ben a Fidesz–KDNP-kormány örökölt egészségügyi ellátórendszerként. Eladósodott, lepukkant, gyengén felszerelt kórházak és rendelőintézetek, átláthatatlan várólisták, összekuszált betegutak, betöltetlen háziorvosi praxisok: nagyjából ez a romhalmaz várt megoldásra. Az elmúlt nyolc év lépéssorozatát érdemes számba venni azért, hogy tudjuk: milyen messzire jutottunk azóta.

Oldalak