Jelenlegi hely

2018:13

Történelmi felelet lesz

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Vajon megtarthatjuk-e súlyunkat a világban, lesz-e helyünk a hazában? A közelgő választásról beszélgettünk Németh Zsolttal, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnökével, a párt dél-budai képviselőjelöltjével, akivel többek között Molnár Gyula, az MSZP első embere próbál majd versenyre kelni április 8-án.

Magyarország idomíthatatlan

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Bonyolult viszonyok és még bonyolultabb történelmi, vallási hagyományok jellemzik az iszlám világát. Veszélyes dolog ebbe belenyúlni. És pont az a Nyugat tette ezt, amely eközben elveszítette minden erejét, ahol a hangadók már a nihil és nem a természet törvényei szerint élnek, gondolkodnak. Április 8-án eldől, hogy Magyarország kimarad-e az önfeladás katasztrófájából. Maróth Miklós orientalista professzorral, egyetemi tanárral beszélgettünk.

A németek menekülnek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A német társadalom elérte tűrőképessége határát. Mindenfelől segélykiáltások érkeznek: tanárok, diákok, orvosok, mentőtisztek, szociális munkások tárják fel jellemzően név nélkül szomorú tapasztalataikat. Nem bírják tovább, egyre elviselhetetlenebb a helyzet. Kiszolgáltatottnak érzik magukat, nem kapnak segítséget, nem tudják megfelelően ellátni a munkájukat, és egyre jobban félnek.

Baboskendő 40

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Nem nosztalgiázik, hanem új lemezt tervez Nagy Feró, aki büszke arra, hogy együttese Magyarország egyik legjobb koncertzenekara. A Beatrice frontembere csapatával április 7-én a Papp László Budapest Sportarénában ad nagyszabású életműkoncertet, és ott is győzni akar.

Jó a hírünk a rákkutatásban

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A magyar egészségügy feltámasztása megtörtént, a rákbetegek gyógyulási esélyei már 50 százalék fölött vannak – nyilatkozta a Demokratának prof. dr. Kásler Miklós, akit a nemzetközi és a hazai onkológiai ellátás korszerűsítéséért, a világ számos területére kiterjedő rákellenes akciók kidolgozásáért és megvalósításáért, valamint a szakorvosképzés fejlesztéséért március 15-én Széchenyi-díjjal tüntettek ki. Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója ezzel együtt csapatjátékosnak vallja magát, sőt csapatjátékként a más tudományágakkal való együttműködésre is nyitott.