Jelenlegi hely

2018:14

Épül a jövő egyeteme

A Kossuth tér, a Zeneakadémia, a Várkert Bazár, az Erkel Színház és a Ludovika Campus felújítását követően az év végére befejeződik Magyarország egyik legnagyobb kreatívipari beruházása, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) nettó 15 milliárd forintos fejlesztése is. A napokban a hallgatók már birtokba vehették a több mint négyezer négyzetméteres műterem- és médiaházat, ahol március végén kiállításokkal, előadásokkal és vetítésekkel egybekötött kreatív nyílt napot tartottak. Ide látogattunk el mi is.

A szellem kiszabadult

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Valójában nem okozott meglepetést Siewert András leleplezése. A Migration Aid vezetője egy beépített oknyomozó újságírónak elmondta, kiterjedt kapcsolata van a szomszédos országokban, a tranzitzónában illegális adatbázist építenek a menekültekről, Soros György pedig pénzügyi érdekeit próbálja érvényesíteni Magyarországon. Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint külföldi titkosszolgálatok is megjelenhettek a háttérben.

Az ellenzéknek nincsenek válaszai

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Nem gondolom, hogy Soros György maga a patás ördög. Nem, ő csak az egyik küldötte a sok közül. De mégis ő állt oda a kamerák és a mikronok elé a reflektorfénybe, és fedte fel megbízói valóságos szándékait – mondta a Demokratának Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Polgári Magyarország

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A polgári Magyarország a Fidesz legidőtállóbb és legfontosabb célkitűzése. Ez sok mindent magában foglal: jelenti annak a nemzeti önazonosság-tudatnak a megőrzését, amelyért történelmünk során éppúgy, mint az elmúlt években, oly sokat küzdöttünk, de jelenti azt a nyugati életszínvonalat is, amelyhez szeretnénk felzárkózni – mondta a Demokratának Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és parlamenti frakcióvezetője.

Azonos alapok

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A magyar kormány az egyetlen lehetséges helyes utat iparkodik követni. Védekezik, védelmezi a magyar életformát, igyekszik saját hazája kulturális közösségét erősíteni, továbbá felemeli a szavát egy olyan felfogású Európai Unióért, amelyik az európai népek érdekeit képviseli – mondta a Demokratának Tarlós István főpolgármester.