2018:22

Soros rohamcsapata

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

„Az Európai Néppárt zárja ki soraiból a Fideszt!” – a Human Rights Watch nevű nemzetközi „jogvédő” szervezet ezzel a jelszóval indított kampányt Németországban május második felében. A cél a CDU vezetőinek megdolgozása. Miképpen avatkozhat be egy civilnek nevezett szervezet egyszerre két ország és egyben az Európai Unió belügyeibe? Egyszerűen. A HRW eredetileg kétségkívül az emberi jogok védelmére alakult, azonban Soros György dollármillióinak megjelenése után a washingtoni liberális elit rohamcsapata lett.

A biztonság felértékelődött

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A választók nagy többségével közös célunk megőrizni hazánk kultúráját, jövőjét és biztonságát, és elutasítjuk, hogy ezt a döntésünket bárki figyelmen kívül akarja hagyni – mondta a Demokratának Kocsis Máté. A Fidesz új parlamenti frakcióvezetőjével a józsefvárosi időközi polgármester-választás tétjéről, a kormánypártok előtt álló feladatokról, valamint a kormány és a főváros vezetésének kapcsolatáról is beszélgettünk.

Lóvá tenni az ördögöt

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Murokffy Tódor Ede „k.u.k. kalandor” Háry János, Münchhausen báró, vagy akár a régi falusi nagyotmondók távoli rokona, akivel meghökkentő és szürreális kalandok sora esik meg a századforduló Budapestjén. A Murokffyban vérré válik az abszint, és lóvá teszi az ördögöt című regény szerzőjével, Pataki Tamás író-újságíróval az egészséges patriotizmusról, a romkocsmákban tengődő fiatalokról és az antifausti kultúráról beszélgettünk.

Jöttek, láttak, maradnának 2.

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Nemrégiben arról írtunk a Demokratában, hogy egyre több az olyan nyugat-európai, aki a tömeges migráció elől a biztonságot jelentő Magyarországra menekül. A cikkben egy svéd és egy brit fiatalember, valamint egy francia család nyilatkozott költözésük pontos okairól, illetve a nálunk szerzett tapasztalatokról. Írásunk folytatásaként most egy algériai fiatalasszonnyal, egy Olaszországban élő magyar hölggyel és egy volt francia katonával beszélgettünk.

Oldalak