2018:23

Egy tüdő rendel!

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Képzeljük el a közeljövőt! Megvásároltunk a gyereknek valamilyen, több elemből összeépíthető játékot, és ha elveszíti vagy eltöri valamelyik darabját, már nem kell megrendelni, rosszabb esetben kidobni az egészet, hanem egyszerűen otthon kinyomtatjuk az internetről letöltött digitális modellből a pótlást. A gyorsan fejlődő 3D-nyomtatással már az is reális, hogy ha az autóban tönkremegy valamilyen elem, akkor a megfelelő szaküzletben kinyomtathatják. A Pécsi Tudományegyetemen pedig éppen egy tüdő készül.

Párbeszéddel a félreértések ellen

Kategória: 
Fotók: MTI, archív, szerk.

A román parlament képviselőháza és szenátusa egyaránt nagy többséggel utasította el Székelyföld autonómiastatútumát. Az eredmény borítékolható volt, mégis beszédes, hogy akadtak olyan román honatyák, akik tartózkodó szavazatot adtak le, és nyitottak a párbeszédre. Az elmúlt fél évben lezajlott eseménysorozatról, a folytatásról, az egységes fellépés szükségességéről és a magyar ügy nemzetköziesítésének lehetőségeiről a törvénytervezetet egyéni indítványként benyújtó Kulcsár-Terza József parlamenti képviselővel beszélgettünk.

Tiszta vizet a pohárba

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A Stop Soros törvénycsomaggal egy koherens szabályozást sikerül létrehozni, ami illeszkedik a nemzetközi kötelezettségeinkhez – mondta a Demokratának az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Völner Pált a törvénycsomag szükségességéről, a hazai és nemzetközi szervezetek ezzel kapcsolatos támadásairól, valamint az új közigazgatási bírósági rendszerről is kérdeztük.

Sorost megállítjuk

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A héten indult a Stop Soros törvénycsomag parlamenti vitája, amely kiegészülve a hetedik Alaptörvény-módosítással, büntethetővé teszi az illegális bevándorlás szervezését. A törvényjavaslatra zúduló hazai és nemzetközi össztűz jól mutatja, hogy a balliberálisok semmit nem értettek az országgyűlési választások üzenetéből.

Oldalak