2018:25

Centrális erőtér

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Van okunk büszkének lenni arra, hogy túléltük Trianont, noha azt akarták, hogy ne legyen életképes Magyarország, a magyarság ne élje túl. Mégis erősödünk, soha nem látott gazdaságfejlesztést hajtunk végre a Kárpát-medencében, a nemzet közjogi egyesítése és az ehhez kapcsolódó nemzetpolitikai intézkedések rendszere sikertörténet – mondta a Demokratának Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, akivel a belpolitika árulásairól, a keresztény civilizáció és a patriotizmus védelmének szükségességéről és a trianoni utódállamok meghasonlottságairól is beszélgettük.

Vigyázz, jön a válság!

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

Az európai Leviatán-állam (alias EU) a készpénzfizetés megszüntetése és az emberi élet informatikai kezelése felé menetel, valóságos kibergulággá változtatva felségterületét egy orwelliánus ihletésű Igazság-minisztérium égisze alatt. A kápé mint fizetőeszköz eltörlése véget vetne minden személyi szabadságnak és lehetetlenné tenne minden kollektív visszafordulást.

EVA, az okosszemüveg

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Vakok és gyengénlátók mozgását, közlekedését segíti az az okosszemüveg, amely mobiltelefonhoz csatlakoztatva, mesterséges intelligencia segítségével ismeri fel a környező tárgyakat, feliratokat, veszélyforrásokat és egyéb jelzéseket. A készülék a rajta levő kamerákkal észlelt jelenségeket élőszóban továbbítja a szemüveg viselőjének. Az Év Innovátora díjat először idén adták át a belga fővárosban.

Ők rabolták ki az országot 2.

Kategória: 

Vélhetően soha nem kapunk választ arra a kérdésre, hol tartanánk ma, ha 1972 után nem kezdődik el az ország módszeres kirablása a külkereskedelmi lobbi tagjainak mohó aljassága, a hazai és a külföldi titkosszolgálatok, valamint a Fekete János által vezetett nemzeti bank bábáskodása miatt. De mert a történelemben értelmetlenek a ha szócskával kezdődő mondatok, érdemes megvizsgálni, hogyan dagadt óriásira a nemzedékek életét megnyomorító államadósság, kik helyett nyögjük még ma is a kamatterheket.

Energiahelyzet világszerte

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Alakul az Európai Unió új, megújuló energiás direktívája. A tagállamok és az Európai Parlament már megegyeztek abban, hogy 2030-ig 32 százalékra kell növelni a megújulók arányát az összenergia-termelésben. Világszerte ez a trend, de Ázsiában még mindig nő a fosszilis energiák felhasználása is. A megújulókon belül pedig a nap nyerésre áll a széllel szemben, mert egyszerűbben hasznosítható a háztartások számára.

Oldalak