2018:26

TripleX

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A beszűkült, korlátozott ízületek felszabadítására, stabilizálására és a helyes mozgásminták újratanítására épül az a magyar mozgásterápia, amelyet évek alatt fejlesztett ki Almásy Csilla gyógytornász. A szakembert a tudományos alapokon álló és személyes tapasztalatokra épülő, hárommodulos TripleX tréningről kérdeztük.

Lehet-e bízni Kijevben?

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

A felek között van párbeszéd, amelynek a dinamikája pozitív. Így értékelték a kijevi lapok az ukrán–magyar kormányközi munkacsoport napokban Kárpátalján megtartott találkozóját. Pedig a két küldöttség lényegében csak abban értett egyet, hogy a Kárpátalján élő magyar gyerekeknek is meg kell tanulniuk ukránul. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a két ország közötti vita rendezése Washington részéről érezhetően a magyar–amerikai közeledés egyik feltétele is.

Lépcsőházi fórumok

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A célunk egy minden szempontból vonzó, fejlődő kerület építése. Olyan hely legyen, ahol jó élni, ahová érdemes költözni – mondta a Demokratának László Tamás, a XV. kerületi időközi önkormányzati választás Fidesz–KDNP-s polgármesterjelöltje. A korábbi polgármesterrel, volt országgyűlési képviselővel a kerületben rejlő fejlődési potenciálról és a biztonság kérdéseiről is beszélgettünk.

A név kötelez

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Idén először rendezték meg – mások mellett az Andrássy, a Batthyány, a Bethlen, a Pallavicini és a Széchenyi család részvételével – a Történelmi Magyar Családok Emléknapját a Magyar Nemzeti Múzeumban. A június 2-i találkozóról, a magyarországi nemesség és arisztokrácia múltjáról, jelenéről és jövőjéről Széchenyi Tímeával, az emléknapot szervező Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnökével beszélgettünk.

A birkózás fáraója

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Dolgozott téglagyárban, majd híradós távírászként, aztán végül a birkózást választotta hivatásának. Mint később kiderült, élete egyik legjobb döntése volt. Varga János ugyanis éppen ötven évvel ezelőtt, 1968-ban, a Mexikóvárosban rendezett ötkarikás játékokon súlykategóriájában legyőzte a világ legjobbjait. Az olimpiai aranyérmessel, többszörös világ-, Európa- és magyar bajnokkal az élsportolók vérverítékes mindennapjairól és elszántságáról, a bírói részrehajlásról, a röghöz kötöttségről és a közelgő budapesti világbajnokságról beszélgettünk.

Oldalak