2018:27

Mobilt rendelt, téglát kapott

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A hatósági szankcionálási lehetőségek kiterjesztése, erősebb fogyasztói jogvédelem a közösségi oldalakon is. Ezek a sarkalatos pontjai az Európai Bizottság által elkészített javaslatcsomagnak, amely hatékonyabb védelmet biztosítana az online vásárlók számára. Az árucikkeket kínáló platformok közül ugyanis több nem felel meg az alapvető feltételeknek sem.

Szakács álomfizetésért

Kategória: 
Fotó: Vogt Gergely

Egymilliós álomfizetésekről és szakemberhiányról szóló híradásokkal indult a balatoni vendéglátás nyári szezonja. Az északi parton Balatonfüreden és Zánkán, a déli parton Siófokon beszélgettünk üzlettulajdonosokkal, munkavállalókkal és vendégekkel. Az érintettek a magas külföldi fizetéseket, a vállalkozók számának növekedését és a szakemberképzés hiányosságait tartják az ágazatot sújtó legégetőbb problémának.

Versenyben az idővel

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Vajon mi zajlik le a német néplélekben, amikor világraszóló eredményeket ér el az ipar, a gazdaság, a technika, a tudományok, a művészetek, az építészet és – kissé zárójelbe téve – a futball területén, miközben megadóan tűri, hogy az országot elárasszák az idegen, elsősorban muszlim bevándorlók tömegei? Miért nézik tétlenül a Nyugat alkonyát? Erre a kérdésre kerestük a választ 2016 nyarán, és erre keressük még ma is.

Találjuk ki együtt Budapestet!

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A magyar gazdaság zakatol, Budapest pezseg, van lehetőség arra, hogy tovább építsük a várost – mondta a Demokratának Fürjes Balázs. A budapesti és agglomerációs fejlesztésekért felelős államtitkárral a kormány és a főváros közötti munkamegosztásról, a legfontosabb fejlesztési feladatokról és az új Puskás Ferenc Arénáról is beszélgettünk.

Oldalak