2018:28

Viharban a forint

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Az elmúlt hetekben a forint sem tudta kivonni magát a nemzetközi pénzpiaci hullámverésből, amit az argentin és török válság mellett az amerikai kamatemelés okozott. Valutánk leértékelődése azonban 5 százalékon megállni látszik, ami lényegesen kedvezőbb a korábbi időszak spekulációs támadásaihoz képest. A forintot stabilizálja hazánk külkereskedelmi többlete, és hogy jelentősen mérséklődött az ország devizaadóssága, utóbbi miatt pedig a leértékelődés nem is jár számottevő veszélyekkel, sőt az exportőröknek vagy a turizmusnak többletet is hoz.

Megújulni muszáj

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fideszt ki akarják zárni a Néppártból – tér vissza rendre a hír az ellenzéki sajtóban. Igaz, ami igaz: miközben a Fidesznek és Orbán Viktornak szilárd szövetségesei vannak az Európai Parlament hagyományos jobbközép ernyőszervezetében, akadnak bírálói is. Ezt mutatja az is, hogy a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés 37 igen szavazatából nyolc néppárti volt. Eközben az EU-szkeptikus és migrációellenes pártok hősként ünneplik a magyar miniszterelnököt, a Fideszt pedig saját soraikba csalogatnák. Jó helyen van-e a Fidesz a Néppárt soraiban, vagy jobban tenné, ha inkább az új jobboldali pártokhoz csatlakozna?

Oroszország boldog

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Vlagyimir Putyin és Oroszország a világbajnokság egyértelmű győztese. Az elsőrendű szervezés, a kiváló hangulat és a „szbornaja” várakozáson felüli szereplése sokakat meggyőzhetett az orosz változásokról. Ez a siker azonban nem mindenkinek tetszik. Vannak, akik jobban szeretnék Oroszország régi arcát látni és láttatni.

Vegyes felvágott

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

Botrány a török futballisták miatt a német válogatottnál, albán sassal ünneplő svájciak, a Marseillaise-t soha nem éneklő színes bőrű francia játékos, nyelvi nehézségek a belgáknál. Egyesek a futballon keresztül akarták bizonyítani a multikulturalizmus nagyszerűségét, de a projekt igencsak félrecsúszni látszik…

Oldalak