2018:40

Sport és országimázs

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Szokatlan lépésre szánta el magát a kormány a nyáron. Létrehozta a Sportdiplomáciai Főosztályt a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős Államtitkárságán belül. A kezdeményezés új helyzeteket és új lehetőségeket tartogat a külkapcsolatokban. Menczer Tamás államtitkárral és Iglói-Nagy István főosztályvezetővel beszélgettünk.

A kockásfülű nyúl

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Október 28. az animáció világnapja, ezen a hétvégén rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet. Az idei különleges alkalom, hiszen negyven éve debütált a televízióban A kockásfülű nyúl című rajzfilm. Az évforduló kapcsán Richly Zsolt rajzfilmrendező egyéb alkotásai is láthatók lesznek, és a számtalan kapcsolódó programra minden korosztályból várják az animáció műfajának kedvelőit.

Kalcium: mítosz és valóság

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a Sandoz Hungária Kft.-vel egyetértésben minden Calcium-Sandoz pezsgőtabletta 20× elnevezésű készítményt kivont a magyar piacról az engedélyezett mennyiséget meghaladó ólomtartalma miatt. Az eset felhívta a figyelmet arra is, hogy e pezsgőtabletta nem alkalmas allergiás tünetek enyhítésére.

Integráló évszázadok

Kategória: 
Forrás: Wikipédia

A magyarság mindig befogadó nemzet volt. Történelmünk bővelkedik a sikeres integráció jó példáival, ugyanakkor a miénktől idegen szokásokkal rendelkező népek beilleszkedése nem volt mentes a konfliktusoktól, különösen akkor, ha hirtelen nagy tömegben zúdultak hazánkra. Trianon pedig arra figyelmeztet, hogy a tömeges migráció végzetes lehet.

Oldalak