Jelenlegi hely

Világ

Németország keresi Németországot

Vajon mi zajlik le a német lélekben, amikor világraszóló eredményeket ér el az ipar, a gazdaság, a technika, a tudományok, a művészetek, az építészet, vagy éppen a futball terén, miközben megadóan tűri, hogy az országot elárasszák az idegen, elsősorban muszlim bevándorló tömegek? Miért nézik a németek széttárt karokkal a Nyugat alkonyát, miért teljesítik be a Thilo Sarrazin által felvázolt, cseppet sem fényes próféciát, amely szerint Németország felszámolja önmagát? Mi lappang a német néplélek mélyén?

Burkás lányok, minaretek

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Ha nincs vezád, semmid sincs. Írhatsz e-mailt hét boszniai pártnak, egy se válaszol. Telefonálhatsz angolul, a takarítónő lecsapja majd a kagylót. Bekopogtathatsz az ajtón, szívesen fogadnak, de nem nyílnak meg előtted. Veza: szerb-horvátul kapcsolatot jelent, erre pedig az újságírónak szüksége van, ha a boszniai iszlámról óhajt riportot írni. Szereztünk vezát végül, elindultunk.

„Tudjátok, hogy mindent tudok”

Fotó: http://www.shutterstock.com

A CIA lejárató akciójának minősítette Moszkva a Mossack Fonseca panamai cég titkos dokumentumainak kiszivárogtatását, mely számos politikus mellett Vlagyimir Putyin közvetett off­shore-érintettségére is rávilágított. Az ügy azonban sok sebből vérzik. Ráadásul Putyin nagyobb játékos, mint azt a nyugati elemzők jelentős része hiszi, vagy hinni szeretné. Nem kizárt, hogy a jelenlegi panamai botrány kapcsán sem minden az, aminek elsőre látszik, és az ügy valójában nem egyszerű korrupciós botrány, hanem valóságos hidegháborús kémregény.

Szíria szépen szétszakad

„Oroszország szíriai beavatkozása sikerrel járt, ezért befejezzük azt” – jelentette be Moszkva a múlt héten. Vlagyimir Putyin tanult a Szovjetunió afganisztáni, valamint az Egyesült Államok iraki kalandjaiból. Az elnök felismerte, hogy a nyereségek optimalizálása érdekében a nyerő széria csúcsán kell visszavonulót fújni. Oroszország sokfrontos győzelmet aratott. A szíriai játszma azonban még nem dőlt el.

Erőszak a köbön

Figyelem! Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az alábbi cikkünk a nyugalom megzavarására alkalmas, a személyiséget károsító erőszakos magatartásmintát mutat be, ezért olvasását csak erős idegzetű és nagykorú olvasóinknak ajánljuk!

Németországban valósággal elszabadult a pokol. Naponta derül fény újabb és újabb, brutális kegyetlenséggel elkövetett szexuális erőszakra, súlyos testi sértésre, kiskorúak sérelmére elkövetett borzalmas bűncselekményekre. Pedofilok, garázdák és szadisták áldozatául eshet bárki, a háromévestől a nyolcvanévesig…