A brit HOPE not Hate platform mindent megmozgat, hogy a Defend Europe (Védd meg Európát!) identitárius projektet megállítsa. Lovas István sajtószemléje.
Balog Gábor 100 méter háton, Sztankovics Anna pedig 100 méter mellen maradt le a legjobb 16-ot felvonultató elődöntőről.
Pályafutása legszebb pillanataként jellemezte a magyar közönség vasárnapi szurkolását, vastapsát a Duna Arénában Hosszú Katinka.
Oroszország válogatottja lesz a magyar csapat ellenfele a 17. vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának keddi negyeddöntőjében.
Bronzérmet nyert a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású 4x100 méteres férfi gyorsváltó az úszó-világbajnokságon a Duna Arénában.
Több neves versenyző és szakember szerint is Magyarország fantasztikus házigazdája a 17. vizes világbajnokságnak.
Soros György hosszú ideje szinte kézi vezérléssel ellenőrzi a Baltikumot.
Vélemény
A Horthyról és Magyarországról szóló szakirodalom jó részének az a hibája, hogy nem vesz tudomást a „másik oldal” véleményéről.
Ungváry Zsolt képe
2017. 07. 21.
Az előkelő pesti vendéglő különtermében az osztálytalálkozóra összegyűlt, immár őszülő és pocakosodó egykori barátok négyen ültek egy sarokasztalnál.
Pozsonyi Ádám képe
2017. 07. 21.
„Színjáték. Igazából az Orbán a Soros barátja, a Soros embere, csak ő úgy tesz, mintha most szidná. Sőt! Valójában Soros fizeti őt.”
Gyurcsány „Cipolla” Ferenc választása végzetes döntésnek bizonyult mind az MSZP-vezérkar, mind a párttagság szempontjából.
Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök csak a Magyarországot és a magyar társadalmat feszítő súlyos problémákról nem beszélt Tusványoson.
Jávor Benedek pert indít annak érdekében, hogy hozzák nyilvánosságra a paksi bővítéshez kapcsolódó szerződéseket.
Átadták hétfőn a margitszigeti Casino felújított épületét, amely a 17. vizes világbajnokság alatt a szervezők egyik otthonául szolgál.
Heves zivatarokkal, felhőszakadással érkezik a hidegfront. A hét közepére mindenhol 30 fok alatt, néhol 20 fok körül alakulnak a maximumok.
Andrzej Duda lengyel elnök hétfőn bejelentette, hogy megvétózza a legfelsőbb bíróságról és az országos igazságszolgáltatási tanácsról szóló törvényt.
Öt ember sérült meg, közülük ketten súlyosan, miután egy férfi láncfűrésszel támadt rájuk egy svájci városban.
Martin Schulz német szociáldemokrata (SPD) kancellárjelölt szerint Angela Merkel német kancellár „áradatot” idézett elő 2015-ben.
Szigorodnak az ügyfél-átvilágítás és az ehhez kapcsolódó monitoring tevékenység szabályai a pénzügyi intézményeknél.
Minden politikai akadály elhárult a magyar-izraeli gazdasági együttműködés útjából - mondta Orbán Viktor.
Történelmi emlékhellyé avatták az első teljes magyar nyelvű Bibliát őrző református templomot Vizsolyban.
Gelley Kristóf és Mátyás Zoltán a Magyar Fiatalokért Díj pályaművének győztese.
Gelley Kristóf és Mátyás Zoltán a Magyar Fiatalokért Díj pályaművének győztese.
Az idén Magyarország lesz a díszvendége a Pannonica Fesztiválnak.
A hit totális igénye nem azt jelenti, hogy intézményesen az egyháznak kell mindent irányítania.
Fotó: MTI, archív
A Beatrice zenekarról szóló musicalt, Kulcsár Lajos Zserbótangó című tragikomédiáját és Herczeg Ferenc Bizánc című színművét mutatja be az Újszínház a 2017/2018-as évadban.
Az Augusztus Oklahomában című fekete komédia premierjét tapsvihar fogadta. A darab olyan morális kérdéseket feszegetett, mint például a családon belüli szerelem.
Taipeiben díjazták a Békéscsabai Jókai Színház a Karkithemia című előadását.
Fotó: pestimagyarszinhaz.hu
Merészet húzott a Pesti Magyar Színház az Alvás színre vitelével.
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata
Mucsi Zoltánnal Tóth János című új sorozatáról, az alkotás tiszteletéről és a megtörhetetlen idealizmusról beszélgettünk.
A Bloomsbury kiadó bejelentette, hogy az első Harry Potter-regény megjelenésének 20. évfordulója alkalmából októberben két új Harry Potter-könyv jelenik meg.
Könyvsorozat készül a rendszerváltás óta eltelt 27 év választott tisztségviselőiről és az önkormányzati jegyzőkről.
Ma húsz éve, hogy megjelent a Harry Potter-sorozat első darabja: a Harry Potter és a bölcsek köve.
Az eseményt Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.
Az OSZK Restauráló Laboratóriumának pergamenkódex-restauráló eljárását Magyar Örökség díjjal ismerték el. Ez alkalomból a laboratóriumba látogattunk.
Fotó: T. Szántó György/Demokrata
Szűcs Gábor, ez a negyvenéves magyar férfi Amerika egyik legjobb blues-zenésze.
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata
Koltay Gergellyel, a több mint negyvenéves Kormorán együttes alapítójával beszélgettünk.
Fotó: shutterstock.com, archív
Emeli Sandé, Eötvös Péter, Herczku Ágnes, Bogányi Gergely, valamint további 510 művész működik közre a budapesti FINA vizes világbajnokságon.
Kilencven százalékos technikai készültségi szinten áll a 25. Telekom VOLT fesztivál, amely hétfőn tíz órakor nyitja meg kapuit.
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata, archív
A világhírű brit rockcsapat, amely májusban teltházas koncertet adott a Groupama Arénában, 2018. február 2-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.
Bicsák Bence elsősorban remek futóteljesítményének köszönhetően megnyerte a tiszaújvárosi triatlon világkupaverseny vasárnapi döntőjét.
Aranyérmet nyert a Kasza Róbert, Demeter Bence, Marosi Ádám összeállítású csapat a minszki öttusa Európa-bajnokságon, és Kasza jóvoltából egyéniben is jutott érem - egy ezüst - a magyaroknak.
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint Győr megvalósította Magyarország álmát azzal, hogy megrendezi a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF).
Gyárfás Tamás újabb négy évre bekerült a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA legfelsőbb, nyolcfős, döntéshozó testületébe.
Hulladék-újrahasznosítással gyártott alapanyagból készülhetnének a jövő épületei, ha sikerülne előállítani azt a betont, mely a tervek szerint nem tartalmazna homokos kavicsot.
Ami a képzelet játéka volt eddig, megvalósulni látszik. Dubajban elvileg júliustól lehet légitaxizni drónokon.
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
Szép jövő lenne: minden ház tetején napelem. Egyelőre ez a gazdagok kiváltságának tűnik, pedig egyre inkább megfizethető.