Jelenlegi hely

Vélemény

2017. 04. 21.

Bencsik András
Hogy mi a baj Európával? Miért kell „végképp eltörölni”? Mert Európa még ma is az emberi civilizáció agya és szíve.
Szentesi Zöldi László
A jövőkutatással csínján kell bánni. Általában az a baj a különféle nagyívű próféciákkal, hogy az adatok feldolgozásából és önkényes csoportosításából önmagában még nem fakad a szükségszerűség.
Bencsik Gábor
A két Magyarország gondolata nem új, már Németh László is elemezte a negyvenes években, és azóta is megjelenik az elemzésekben. Még sincs benne a közgondolkodásban. Illetve nagyon is benne van, csak éppen rejtetten.
Gazdag István
Mindennap, minden szinten, az elitektől a plebszig, fent és lent, ugyanaz az örökös vádbeszéd, Nürnberg ad vitam aeternam, a „kréta arcok” nagy koncepciós pere.
Szalay Károly
Folytatva korábbi cikkem idézetét: „Egyidejűleg Hitlerrel, Ribbentrop külügyminiszter (…) rámutatott arra, hogy most már úgyszólván minden európai állam csatlakozott a német akcióhoz, [Svájc és Svédország kivételével. Sz. K.].”
Ungváry Zsolt
A frissen lerakott díszburkolat kövei itt-ott felpúposodtak. Egy fiatalember, aki éppen cigarettázva sétálgatott fel-alá a barátnőjét várva, megbotlott az egyikben. Teljesen logikus volt, hogy üvöltve szidni kezdte a kormányt.
Pozsonyi Ádám
A magyar rádióra kitűzték az EU-s zászlót. Figyelik? Ezek sose a magyart tűzik ki. Itt álljunk meg. Érdemes ezen kissé elgondolkodni. Mindenki olyan zászlót és jelképet hirdet, amit képvisel. Nem bonyolult az élet.
Zárug Péter Farkas
Bocsánat, a jogalkotónak jogában áll egy ülésszakban egyszer élni ezzel az eszközzel. Ez abszolút jogszerű. Áder ezért is írta alá.
Lovas István
A szerző előtt egyetlen korábbi tanulmány sem ismert, amely megkísérelt volna a gondolatgyárakból létrehozott pókháló és valódi agendájuk közötti összefüggésekre fényt deríteni.

2017. 04. 13.

Bándy Péter
Jönnek a szokásos Soros-módszerek: a közhangulat hiszterizálása, a provokáció, a fokozódó nemzetközi nyomás, hátha mégis sikerül meggyengíteni a kabinetet.
Szarka Sándor
„Ti dolgoztok, ők lopnak” – hirdeti országszerte kétezer helyszínen a Jobbik által indított óriásplakát-kampány.
Jánossy Péter Sámuel
Jó pénzt a mások ostobaságán és mások nyomorán lehet keresni. A globalista janicsárképző CEU diákjai, a jövő globalista ügynökei nagyon ostobák. Félreeső zugprovinciákból jöttek egyetemi továbbképzésre az amerikai diploma ígéretével.
Gazdag István
Nincs kedvünk egy multikulti gettóban élni? Akkor öntudatlanul is rasszisták vagyunk. Ilyen egyszerű. Fogadjuk el. Mindnyájan azok vagyunk: a génjeinkbe kódoltan.
Szalay Károly
Kertész Imre utolsó könyvében, a Végső kocsmában arról panaszkodik, hogy alig olvasnak az emberek. Hozzátenném, ha olvasnak is, rosszul, s fölületesen ítélkeznek.
Ungváry Zsolt
Bandi bácsi irtani kezdte a csigákat. Egyszer csak valaki felfedezte, hogy a szomszéd módszeresen önti, dobálja, bújtatja át a csigákat.
Lovas István
Miként manipulálja a láthatatlan hatalom a politikát és a fősodratú médiumokat? Ismertető F. William Engdahl A gondolatgyárak című kötetéről.
Hárfás Zsolt
A magyar szakemberek több évtizedes álma válik valóra azzal, hogy a Paks II. projekt keretében megépülő két új, orosz, 3+ generációs, VVER-1200 típusú blokk megkapta az utolsó, hatodik zöld lámpát is az Európai Bizottságtól 2017. március 6-án...

2017. 04. 07.

Bencsik András
Jó, legyen Európa, de milyen Európa legyen? Németország hanyatlik. Nagy-Britannia éppen dezertál, Spanyolország gyengül, Görögország romokban, Ausztria önmagát keresi, Svédország megkukult, Franciaország sodródik.
Sinkovics Ferenc
Túl sok idő ment el az MSZP berkein belül a Botka személye és a jelölti előválasztással kapcsolatos vitákra, bizonytalankodásokra. Programírásra, na és főként a program átgondolására, sőt, egyenesen magára a gondolkodásra túl kevés idő maradt.
Gazdag István
Afrika egy példátlan biológiai, környezeti, társadalmi és politikai kísérlet során minden idők legnagyobb népességrobbanásának a terepe.