Jelenlegi hely

Vélemény

2017. 05. 26.

Bencsik András
Úgy néz ki a dolog, hogy itt lehet élni. És lehet boldogulni. Máshonnan nézve, a magyarok szeretik a hazájukat.
Szentesi Zöldi László
Amikor Francois Fillon, a francia jobboldal jelöltje pártján belül megnyerte az előzetes csatározásokat, joggal bízhatott abban, hogy ő lesz hazája következő köztársasági elnöke.
Gazdag István
Idegen megszállás idején rendszerint szabad prédának számítanak a lányok és asszonyok is a megszállók számára.
Szalay Károly
Korábban jeleztem: ahelyett, hogy árnyaltabbá válna Horthy minősítése, egyre jobban romlik és gonosszá démonizálódik. A tényeket meghazudtolva. Ennek pedig alantas, aktuálpolitikai okai vannak.
Ungváry Zsolt
Öltönyös pesti emberek toppantak be egy napon Bözsi néni faluvégi kis házába, és megbeszélték vele, hogy másnap, ha nem alkalmatlan, felkeresi őt a miniszterelnök.
Pozsonyi Ádám
Érdekes dolgot figyeltem meg. Ha van egy káros jelenség, és azt a nevén nevezem, akkor a káros dolog védelmezői mindig odabiggyesztik, hogy „-ozás”, és ezzel a dolog a szemükben tisztára van mosva.
Zárug Péter Farkas
Emlékszem, 2010 tavaszán Pokol Béla egykori professzorom felhívott telefonon, és arra kért, hogy találkozzunk a megjelenés előtt álló könyve kapcsán. Úgy lett.
Lovas István
A könyv ismertetését azzal a résszel folytatjuk, amelyben a szerző leírja, milyen is ma a New York-i Külkapcsolatok Tanácsa (CFR).

2017. 05. 18.

Bencsik András
A XXI. század a jelek szerint súlypontelmozdulást hoz el: úgy tűnik, az euroatlanti korszak, amelynek virtuális központja valahol az Atlanti-óceánon lebeg, véget ér és helyére az euroázsiai együttműködés kerül.
Iglói Nagy István
A felirat ezt hirdeti (angolul, hogy ne csak a spanyolok, hanem az idegenek is értsék): „Tourists go home, refugees welcome!” „Turisták, takarodjatok, menekültek, benneteket örömmel üdvözlünk!”
Bencsik Gábor
Nem bonyolult feladat megtalálni azt a kérdést, amelyen megfordul Európa és azon belül Magyarország jelenlegi lakóinak, leszármazottaiknak jövője, és amelyre végső soron minden közéleti szereplőnek meg kell adnia a választ: lesz elég gyerek?
Szentesi Zöldi László
A brit uralkodó férje, Fülöp herceg egy ízben azt találta mondani Alfredo Stroessner paraguayi diktátornak, hogy örömteli változás egy olyan országban lenni, amelyet nem a nép irányít.
Gazdag István
Az egyik szíriai légitámaszpont ellen április 7-én végrehajtott amerikai rakétatámadás végül is nyilvánvalóvá tette azt, amit különböző jelek alapján már korábban is sejthettünk.
Szalay Károly
Jogos kérdés: a magyarok minden híresztelés ellenére ennyivel különbek lettek volna a környező népeknél, mint azt az előző cikkem sugallhatná, sőt a franciáknál is? Megint a Ránki-féle kényszerpálya-elméletre hivatkozom.
Ungváry Zsolt
– Ebből elég volt! – csattant fel hirtelen a férfi, mire a felesége reflexszerűen a száj elé „pszt”-jelző ujjal csöndre intette. De nem sikerült. – Hét évvel a háború után még mindig jegyre van kaja, ha van egyáltalán.
Pozsonyi Ádám
Krisztina leveleivel foglalkoztam a napokban. Ő nem egy titkos hódolóm, hanem egy ügynök fedőneve, aki a 80-as években a hazai punk és újhullámos zenekarokról jelentett.
Zárug Péter Farkas
Komoly vita alakult ki az elmúlt időszakban a magyar közélet verbális agressziójáról, s mindarról, ami ezen agresszió mögött meghúzódik.
Lovas István
Folytassuk tehát a New York-i „Külkapcsolatok Intézete és a német háborús adósság” című fejezet ismertetésével, amelybe a múlt héten épp belekezdtünk.
Hárfás Zsolt
A Paks II. beruházás hazai ellenzői folyamatosan azt próbálják elhitetni, hogy a fejlett országok lemondanak az atomenergiáról, vége az atomkorszaknak. Vajon mi a valóság?

2017. 05. 11.

Bencsik András
Nem számít a valóság, nem érdekes, kinek van igaza, csupán egy dolog számít: a Soros-polip tabu. Érintése tilos és életveszélyes, mint a magasfeszültségű távvezetékeké. Néha azonban a Soros-polip is hibázik.