Jelenlegi hely

Abonyi Ákos

28 éves, szomáliai polgármestere lett egy brit nagyvárosnak

Képernyőfotó: The Star

Magid Magid. Így hívják az Egyesült Királyságban található, bő félmilliós nagyváros, Sheffield újdonsült polgármesterét – szúrta ki a 888.hu.

Magyarország az első, de Európát is erősíteni akarjuk

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kormánynak „Magyarország az első, de munkánkkal Európát is erősíteni akarjuk” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Országgyűlésben, ahol bemutatta az új kabinetet. A kormányfő hangsúlyozta: a 2010-2030 közötti 20 évet egy korszaknak tartja, mert egy országot csak úgy lehet vezetni, ha a tervek hosszú távra szólnak. A világban új időszak, új technológiai korszak kezdődött el, amely még bátrabb újító szellemet és még több változtatást követel – hangoztatta, jelezve ugyanakkor: Európát még hosszú évekig fenyegeti a népvándorlás és a tömeges migráció.

Bősz Anett hátba szúrja a Párbeszédet

Fotó: MTI/Kovács Tamás, szerk.

Fodor Gábor pártja, vagyis a Liberálisok egyetlen parlamentbe bejutott képviselője, Bősz Anett kilép a Párbeszéd frakciójából, így az megszűnhet. Az Index értesülését a képviselő megerősítette. Bár azt gondolhatnánk, Bősz Anett azért fordított hátat a frakciónak, mert Anyukának szólították, az indok valójában valami egészen más.

Veszélyes kihívások terjednek az interneten

Képernyőfotó: TV2/Tények

A csütörtöki Tények bemutatta a legfrissebb internetes kihívásokat. Sokan emlékezhetnek még a jegesvödör-kihívásra (ice bucket challenge), amelyet még az egykori főpolgármester-jelölt, Falus Ferenc is kipróbált. Ez 2014-ben történt. Azóta egyre csak durvulnak az ilyen kihívások, amelyek célja, hogy a kihívást teljesítők megmutassák, milyen vakmerők és persze a minél nagyobb YouTube-nézettség elérése. Kérdés, hogy milyen áron.