Jelenlegi hely

Ágoston Balázs

Angol betegek

Ágoston Balázs képe

Valószínűleg minden másképp alakult volna, ha a londoni Aimee Challenor egy pszichológus számát tárcsázza. A 19 éves hölgy azonban a brit főváros tömegközlekedési vállalatát hívta, majd jól megsértődött annak diszpécserére. A szegény forgalomirányító ugyanis meglepődve megjegyezte, hogy a telefonon bejelentkező utasnak nem olyan a hangja, mint egy kisasszonynak.

Zavar és értetlenség

Ágoston Balázs képe

Felettébb mulatságosan, egyben tanulságosan reagál a hazai harci média és a politika Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök látogatására. Szórakoztató, hogy alig látja valaki a fától az erdőt, helyette érzelmi alapú kirohanások árasztották el a tömegtájékoztatás legkülönbözőbb csatornáit.<--break-> A jobboldali radikális fórumok megalázkodásról, behódolásról kiabálnak, hazánk izraeli gyarmat voltának bizonyítékát vélve fölfedezni Orbán Viktornak az 1944-es zsidóüldözés kapcsán mondott szavaiban. A Jobbik ellenben e témában is távol került egykori önmagától. Míg korábban a magyarországi izraeli ingatlanvásárlások feltérképezését szorgalmazta, Vona Gábor pedig indulatos nyílt levélben adta a zsidó állam akkori nagykövete tudtára, hogy a maga részéről soha nem lesz „Izrael kutyája”, a párt ezúttal mindössze Benjamin Netanjahu látogatásának történelmi voltát vonta kétségbe, és azt firtatta, miről beszélt egymással a két kormányfő.

Megint jönnek, fasisztáznak

Ágoston Balázs képe

A rendkívül sivár, monomániás-rögeszmés, magát csupán néhány tucat állandóan ismételgetett jelzővel kifejezni képes balliberális univerzum leggyakrabban használt három szavában minden bizonnyal benne van a „fasizmus” és annak variánsai. (A dobogó tetején természetesen az örökös bajnok „antiszemita” trónol.)

A szavak visszafoglalása

Ágoston Balázs képe

A balliberális oldal következetesen foglal pozíciókat a szimbolikus és a szemantikai térben egyaránt, előbb a közbeszédbe és a közgondolkodásba beemelve, majd kizárólagossá és mércévé erőszakolva saját jelképeit, hőseit, a világot a maga nézőpontjából leíró kifejezéseit.

Nekik alap

Ágoston Balázs képe

„Papa, mama, gyerekek, csupa szív, szeretet” – a közkedvelt rajzfilmsorozat, a Mézga család főcímdalának e fordulata balliberáliséknál ásatag. Talán be is tiltanák. Erre jutottunk, miután kavargó gyomorral végignéztük a szerkesztőség-terrorizálástól sem visszariadó Momentum-főarc, Szamuely Tibor reinkarnációja legújabb produkcióját.