Jelenlegi hely

Ágoston Balázs

Gyorsítósávban Magyarország

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Évi négy százalék körüli gazdasági növekedést, nullához közeli államháztartási hiányt és a ciklus végére a GDP 60 százaléka alá süllyedő államadósságot jósol a 2018-tól 2022-ig terjedő időszakra készített kormányzati konvergenciaprogram. A 2010–2012 közötti válságkezelés, majd a gazdasági és pénzügyi stabilizáció után immár a versenyképesség, a termelékenység és az innováció fokozása a cél.

Veszélyben a magyar nyelvű erdélyi orvosképzés

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Veszélybe került az erdélyi magyar nyelvű orvosképzés, miután a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) román többségű szenátusa megszavazta, hogy az intézmény egyesüljön az alapvetően műszaki arculatú Petru Maior Egyetemmel. Az így létrejövő Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Műszaki és Tudományegyetem keretein belül kétségessé vált a magyar nyelvű képzés jövője.
 

Horthy Miklós nem volt Hitler csatlósa

A német–magyar viszonyt a reálpolitika határozta meg, és bár a Harmadik Birodalom nyomása egyre erősebb lett, Horthy Miklós kormányzó nem hódolt be Hitlernek, hanem igyekezett kitérni követelőzései elől – derült ki a Veritas-estek előadássorozat legutóbbi eseményén.

Odaát ásító üresség

Ágoston Balázs képe

Nagy erőkkel küzd a balliberális ellenzék (MSZP, DK, PM, LMP, Jobbik) a nemzeti kormány 2022-es negyedik kétharmados győzelméért. A szórakoztatóipari társulat legutóbb Orbán Viktor miniszterelnöki eskütételekor bizonyította teljes fölöslegességét és inkompetenciáját. 
 

Trianonnal szemben, a nemzetért

Tizenöt év, tizenhat sorlemez, egy komolyzenei és egy népzenei átdolgozásokat tartalmazó album, megszámlálhatatlan koncert szerte a Kárpát-medencében, kitiltások és töretlen népszerűség, rendíthetetlen hazaszeretet és magyarságtudat – a nemzeti rockot játszó Kárpátia másfél évtizede hirdeti a nemzet egységét. Petrás Jánossal, a zenekar frontemberével beszélgettünk.