Jelenlegi hely

Ágoston Balázs

Megérdemlés

Ágoston Balázs képe

„Az erdélyi magyarság nagyobb része – az észak-amerikai indiánokhoz hasonlóan – megvehető egy marék üveggyönggyel. Ez a marék üveggyöngy a kettős állampolgárság volt. Kezdem azt hinni - bármennyire is keserű kimondani - hogy nem érdemelték meg, ugyanis köreikben még a magyarországinál is nagyobb mértékű az elhülyülésre hajlamosság” – írta a Facebookon Szotyori-Lázár Zoltán.

Séta Kakukkiában

Ágoston Balázs képe

„Menjünk az Astoriához, aztán majd kitaláljuk!”

Szakálla volt gender

Ágoston Balázs képe

Való igaz, mindig voltak különös hajlamú emberek. Sok minden volt, van és lesz széles e világban ég és föld között, ámde az élet vastörvénye megkerülhetetlen: a szexualitás bármely formájának természetes volta nem furcsa szekták által konstruált még furcsább jogok kérdése, hanem a pőre fajfenntartásé. A biológiai reprodukcióra képtelen zsákutcás vonzalmak ebből fakadóan természetellenesek. Ami önmagában nem baj, az emberiség évezredeken keresztül leginkább udvariasan félrenézett, nem látott és nem hallott, ha efféle bizarr kapcsolatokba botlott.

Szertefoszlott a terrorvád

Ágoston Balázs képe

10 hónap és 8 nap, illetve 11 hónap és 6 nap szabadságvesztésre ítélte a Bukaresti Ítélőtábla a terrorcselekmény előkészítésének vádjával bíróság elé citált székelyeket.

A lobogó mi vagyunk

Ágoston Balázs képe

Nem csak bot és vászon, hanem zászló – erre tanít minket Kosztolányi Dezső. A magyar nyelv Szabadkán született virtuóz zsenije pontosan ismerte a jelképek jelentőségét és fontosságát. A közösségi szimbólumok értékrendet, világnézetet, hovatartozást fejeznek ki.