Bándy Péter

Iránytű

Amilyen jól végződött a július, olyan nagyszerűen kezdődött az augusztus. Múlt kedden kiderült, hogy az Audi, a Mercedes, az Opel és a Suzuki után a BMW is gyárat épít hazánkban, szerdán pedig visszatértek a konzervatív értékek a Hír TV-be. Mindkét esemény szimbolikus: a debreceni, egymilliárd eurós beruházás a magyar kormány gazdaságpolitikájának sikerességét mutatja, a Hír TV visszatérése pedig azt, hogy bár pénzkötegekkel alá lehet dúcolni, a bosszúvágyra alapozott, gyűlölettéglákból épített ház előbb-utóbb összeomlik.

Megint belekötött az oroszokba az Index

Kategória: 

„Az orosz nagykövetség kedvéért kiürült az Aradi utca vége” – írta szerdai, leleplezőnek szánt cikkében az Index, hozzátéve, „a területet saját autói számára májustól megkapta a Bajza utca és az Andrássy út sarkán álló orosz nagykövetség”. A szélsőliberális hírportál szerint „nem tudni, mi okból érezték indokoltnak a parkolórész kialakítását, csökkentve ezzel az ott lakók parkolóterületét, így nem tudni azt sem, hogy mekkora megváltást fizet a helyekért az orosz fél és meddig érvényes a megállapodás”.

Levadásznák a 2Rule-t

Jó másfél héttel ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy bemutatták a 2Rule elnevezésű magyar sportruházati márkát. Bár az ellenzéki sajtó már hónapokkal a hivatalos bejelentés előtt is támadta a vállalkozást, sokáig úgy gondoltuk, felesleges foglalkozni az álhírekkel, a fröcsögéssel – a cég majd bizonyít a „pályán”, a politikailag motivált támadások pedig szép lassan elhalkulnak.

Oldalak