Jelenlegi hely

Bándy Péter

Balliberális zsákutcák

Bándy Péter képe

A balliberális pártok egymással való küzdelme már az előző ciklusban is okozott feledhetetlen pillanatokat. Volt itt minden: pártszakadás, üzengetés, leleplezéssel fenyegetés („Én voltam ennek a pártnak az elnöke, sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon, ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk” – mondta például Gyurcsány Ferenc az MSZP-ről 2013 októberében).

Botrányra hangolva

Bándy Péter képe

Ha a CEU körüli hisztéria valóban az egyetemről szólna, valószínűleg több szó esne a kiindulópontról. Nevezetesen arról, hogy amikor 2016-ban – az öt évvel korábban életbe lépett jogszabály értelmében – az Oktatási Hivatal átvilágította a hazánkban működő külföldi felsőoktatási intézményeket, mindössze egyetlenegyet talált, „amellyel kapcsolatban nem merült fel anomália”. Huszonnyolcból. A huszonhét problémás intézmény közül persze voltak olyanok, amelyek csak apróbb adminisztrációs hibákat követtek el, s jó néhány olyan egyetem/főiskola van, amelyen színvonalas képzés folyik.

Épül a Simicska Lajos híd

Bándy Péter képe

Nem szeretnénk magas olvasottságot generálni a nemrég indult, Jobbik-közeli zsurpubi.hu internetes oldalnak, ám úgy tűnik, ha valaki tudni szeretné, milyen álmokat kergetnek a radikálisból lett cica- és szelfipárt, valamint Simicska Lajos környezetében, akkor érdemes odafigyelni az itt megjelenő írásokra. Itt nyilatkozta két hete Simicska Lajos fia, Ádám – nem mellesleg a Magyar Nemzet és az mno.hu mögött álló Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.

A jobbikos zsúrpubi

Bándy Péter képe

Kézenfekvő úgy felfuttatni egy nemrég indult, Zsúrpubi névre keresztelt internetes oldalt, hogy a főszerkesztő egy igazi zsúrpubival, egy híres milliárdos csemetéjével készít interjút. Akár ez is lehetne az oka, hogy az információk szerint Jobbik-közeli zsurpubi.hu Simicska Lajos húszas évei közepén járó fiát, a Magyar Nemzet és az mno.hu mögött álló Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.

Bándy Péter: Ne örüljetek annyira!

Bándy Péter képe

Mindig is úgy gondoltam, hogy egy olimpia megrendezése – amennyiben nem csinálják nagyon rosszul – számokkal nem kifejezhető haszonnal jár egy ország számára. Meg számokkal kifejezhetővel is, persze.