Jelenlegi hely

Bándy Péter

Mi tiszteljük Magyarországot

A Nyugat szemében akkor szimpatikus Oroszország, ha gyenge. Amikor a 90-es években a gazdaság romokban volt, dicsérték, hogy milyen demokratikusak és nyitottak vagyunk. Aztán elfeledkeztek rólunk, szinte eltemettek. Mikor pedig az új évezredben Moszkva újra hallatni kezdte a hangját, döbbenten kérdezték: hogy merünk mi, oroszok egyáltalán megszólalni? – nyilatkozta a Demokratának Vlagyimir Szergejev.

Szívből és észből vagyunk

Elkötelezetten polgári, konzervatív televízió vagyunk, amelyhez értékazonossági alapon kötődni lehet, és ahol mindenki, aki hasonlóan gondolkodik, megtalálja a hozzá közel álló tartalmat. Célunk a saját tábor erősítése, bővítése, az információk hátterének elemzése – mondta a Demokratának Farkas Boglárka.

A külső megújul, az értékrend marad

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Új műsorokkal, frissebb műsorszerkezettel, ultramodern látványvilággal és még markánsabb hangvétellel várja a nézőket december negyedike óta az Echo TV.

Végre együtt a vidék

Nagy fölénnyel nyerte az agrárkamarai választásokat a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz), a hozzá csatlakozó szövetségeseivel együtt.

Tele van a fejem a világgal

November elején, a Magyar Művészeti Akadémia megalapításának évfordulója alkalmából vehette át a Nemzet Művésze kitüntetést Csukás István író, költő. Az Országgyűlés által 2013-ban alapított elismerést olyan 65 év feletti Kossuth-díjas művészek kaphatják, akik saját területükön jelentős értéket hoztak létre. A csúcsdíj átvételének apropóján a Pom Pom, a Mirr-Murr, A nagy ho-ho-ho-horgász, a Süsü, a sárkány alkotójával beszélgettünk.