Jelenlegi hely

Bencsik András

Cápák a magyar vizekben

Bencsik András képe

Hölgyeim és uraim, a sötét középkor visszatért. Köszönet érte a bírói karnak. 2006-ban nem volt rendőrroham. Senkit nem lőttek fejen, nem lőtték ki a szemét, nem verték véresre, és könny­gázt sem lőttek a riadt, hazafelé tartó tömegbe. Nem voltak azonosítás nélküli maszkos rendőrök sem, akik úgy viselkedtek volna, mint a haramiák. Ez úgy igaz, mint az a tény, hogy a Föld lapos, és odafönt a sok kis fényes pötty valójában luk egy bennünket borító fekete szitán…

A dicső halált választották

Bencsik András képe

A budavári kitörés a II. világháború egyik leghősiesebb pillanata volt: a várvédők csak a dicstelen és a dicsőséges halál között választhattak – és a dicső halált választották.

Gyurcsány a korrupcióról

Bencsik András képe

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédében eszelős dolgokat mondott. Ami durvaság az eszébe jutott, beleordította a nyilvánosságba, abban reménykedve, hogy erre majd odafigyel az ország népe, és belőle ismét hős lesz. Ezt ki is mondta, hogy senkiben ne maradjon kétely: „Magyarország egyik vezetője voltam, vagyok és maradok.”

Majd miután tisztázta saját politikai szerepét, börtönnel fenyegette meg a jobboldalt. Gyurcsány Ferenc hülyeségében van bizonyos rendszer, persze türelem kell a kibogozásához. Gyengébb idegzetűek ne is olvassák az alábbi sorokat:

Fősodor

Bencsik András képe

Ezen a héten Budapestre érkezik Vla­gyi­mir Vlagyimirovics Putyin, az Orosz Föderáció elnöke. A világ egyik legnagyobb befolyással rendelkező politikusa ötödször találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, ami figyelemre méltó. Az amerikai elnökválasztást követő napok eseményei már jelzik, hogy a világpolitikában fordulat várható, a konfrontációt fölválthatja az értelmes együttműködések politikája, ami mindenképpen biztató.

A patriotizmus diadala

Bencsik András képe

Azt tanácsolom azon szülőknek, kiknek iskolás gyermeke éppen útra készülődik az osztállyal valamelyik síparadicsomba, hogy amennyiben a csapat szintén éjszakai utazással tervezi lerövidíteni a szűkös időt, illetve csökkenteni a szállásköltségeket, hogy szépen kérje meg az utat szervező tanárokat, ne utazzanak éjszaka. És ha a kérés hasztalan, akkor ne engedje a gyereket elutazni. Maradjon itthon. Tudományosan igazolták (lásd e számunkat), hogy három óra megszakítás nélküli éjszakai vezetés megfelel annak, mintha részegen ülnénk a volán mögé. Az élet ennél többet ér.