Jelenlegi hely

Bencsik Gábor

Olimpia és turistaforgalom

Bencsik Gábor képe

Emlékeznek: a budapesti olimpia körül felizzó vita idején mennyit gúnyolódott a balmédia, a ballib megmondóemberek hányszor nyilatkozták, hogy ugyan milyen turistaforgalmat generálna egy olimpia, ugyan ki akarna csak azért Budapestre jönni, mert ott valamikor sportrendezvényeket tartottak. Akkor sajnos mi a jobboldalon elmulasztottuk tényekkel bizonyítani, hogy ez hazugság, az olimpiának igenis hatalmas, hosszú távú pozitív hatása van.

Lesz meglepetés

Bencsik Gábor képe

Azt mondja Vona Gábor az ATV-ben, hogy áprilisban, a választásokon meglepetés lesz. Igaza is van.

Rejtő Jenő megírta ezt már, ekképpen:

„A maláj megvillogtatta fehér fogait. Ismét mosolygott.

- Mit ez akar gyenge fehér... Én megenni őt...

- Hát csak fogj hozzá - mondta José.

Izgalmas négy év jön

Bencsik Gábor képe

Jósolni nehéz, különösen ha a jövőről van szó, tartja a mondás – és igaza van. Szellemi játéknak azonban kitűnő, ráadásul ha elég sokan elég sokfélét jósolnak, nagy eséllyel lesz köztük olyan is, aki eltalálja a jövendőt, akár a lottószámokat. Játsszunk tehát, hátha megütjük a főnyereményt.

Ingyenleves

Bencsik Gábor képe

A rászorulókon, utcára szorultakon, hajléktalanokon segíteni, akár azon az áron is, hogy méltatlanok is odakeverednek, erkölcsi kötelesség. A város közepén, az odacsődített sajtó előtt, az előre odakészített állványra erősített mikrofonokba és tévékamerákba nyilatkozva, egy-két órán át meleg ételt osztani viszont aljasság, a szociális demagógia egyik legdurvább esete.

A megtartó lélek

Bencsik Gábor képe

Széles, sima, kékesen csillogó, vastagra hízott jégtakaró borítja a patakból duzzasztott tavat. Erős a jég, biztosan megbírja az embert. Gyerekek játszanak rajta, csúszkálnak, korcsolyáznak önfeledten. A zsilip egyik deszkája azonban, engedve a víz nyomásának, elmozdul a helyéből. Előbb lassan, aztán, ahogy a víz utat tör magának, egyre bővebb sugárban megindul a hideg víz kifelé. Lassabban, mint ahogy az óra kismutatója mozdul, de éppolyan feltartóztathatatlanul elkezd a tó vize kiapadni a jég alól.