Jelenlegi hely

Hankó Ildikó

Megbukott a finnugor legenda

Hankó Ildikó képe

A magyarság eredete évtizedek óta vita tárgyát képezte a szakemberek és a politikai korrektségnek megfelelni akaró szaktudományok képviselői között.

Vallásüldözés a kereszténység bölcsőjében

Hankó Ildikó képe

Mivel a keresztény vallás ideológiája a szeretetben gyökerezik, más világvallásokat sok esetben ingerel ez a másutt nem tapasztalt szelídség, önfeláldozás, agresszióhiány. A keresztények a történelem során sohasem szenvedtek el annyi brutalitást, mint a harmadik évezredben.

A selyemút ismét benépesül

Hankó Ildikó képe

Szinte az egész nyugati világ értetlenül kezelte azt a gazdasági és kereskedelmi fórumot, amelyet a kínai miniszterelnök és 16 kelet-közép-európai ország miniszterelnökének részvételével tartottak Budapesten. Az Új Selyemút program arra a közös múltra épül, amelynek során évezredekkel korábban már együttműködött a magyar és a kínai nemzet.

Hátországi forradalom

Hankó Ildikó képe

Őszi lombhulláskor aranysárga levelek utaznak a szelek szárnyán, és az egyre halványuló napsugarak évente emlékeztetnek az 1956-os forradalomra és szabadságharcra. Akik átélték azokat a napokat, főleg a legszebb ifjúkorban, azoknak az életét és sorsát örökre meghatározta a lelkesedés, amely a hirtelen kirobbanó szabadságvágyból táplálkozott.

Csernobil örök mementója

Hankó Ildikó képe

Előveszem a Magyar Nemzet napilap 1986. április 30-i számát. Az események, az akkori közéleti hírek nem szolgálnak semmi szenzációval. Az ország május elsejére készül. Kádár János, az MSZMP főtitkára gyárlátogatáson vesz részt a Kender-Juta Gyárban, Angyalföldön. Faluvégi Lajos előző nap Moszkvában tárgyalt, Bányász Rezső, a Minisztertanács Tájékoztatási Hivatalának (Tájhivatal) elnöke látogatást tett Irakban. Sorolhatnám tovább, de minek. Az „eseménytelen” napon gyilkos radioaktív felhő kúszott hangtalanul az ország fölé.