Jelenlegi hely

Hernádi Zsuzsa

Nekünk evidens

Hernádi Zsuzsa képe

Bevándorláspárti körökben nem divat Abraham Maslow elméletét tanulmányozni. Pedig az orosz származású amerikai pszichológus szükséglethierar­chiá­nak is nevezett piramisa egyértelműen megmutatja, mi az oka a migránsbarát politikusok egyre növekvő népszerűtlenségének: a migráció okozta fenyegetettség, a biztonság és a védelem hiánya.

Fordulat jobbra

Fotó: MTI/EPA/Florian Wieser

Sebastian Kurz jelenlegi külügyminiszter pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) nyerte az ausztriai parlamenti választást. A voksok 31,4 százalékával az első helyen áll, de a többségi kormányzáshoz koalíciós partnerre van szüksége. A második a magyar média valótlan állításaival szemben az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) lett.

„Eltapossuk Európát”

Hernádi Zsuzsa képe

Döbbenetes számok: az év első felében Bajorországban 50 százalékkal emelkedett a nemi erőszakok száma a múlt év első hat hónapjához képest. Ezen belül a migráns elkövetők aránya 91 százalékkal nőtt. A legutóbb szeptember 9-én, a Nürnberg­től 50 kilométerre északra fekvő bajorországi Hirschaidban tartott búcsú napján követtek el szexuális erőszakot, emiatt tömegverekedés tört ki a helyiek és a migránsok között. Este negyed tízkor egy csoport fiatal migráns két lányt a töltésnél egy sötét helyre lökött, majd egyikük a lányokat tapogatni kezdte, míg a többiek csettintgettek.

Mentőöv a devizahiteleseknek

Ma már túlzott eladósodás nélkül is saját lakáshoz juthatnak a családok

Ma már biztosra vehető, ha nincs 2010-ben kormányváltás, annak beláthatatlan következményei lettek volna a devizahitel-csapdában vergődőkre nézve. A kabinet az elmúlt években mindent megtett, hogy megmentse a bajbajutottakat.

Nagyobb megbecsülés a pedagógusoknak

Iskolai tanóra

Egyre több tornaterem és tanuszoda épül

Nem lehet nem észrevenni, hogy a korábbi trenddel ellentétben a pedagógusképzés évről évre népszerűbb. Mindez annak is köszönhető, hogy a tanárok ma már könnyebben meg tudnak élni a fizetésükből.

A kilencvenes évektől kezdve – például az alacsony fizetés, a pedagóguspálya társadalmi presztízsének csökkenése miatt – egyre kevesebb fiatal tartotta vonzónak a tanári pályát, az elmúlt bő fél évtizedben azonban örömteli trendforduló figyelhető meg.