hirado.hu

Felelősen kell élni az életünket

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A gondolati körben a mindenszentek és a halottak napja szinte eggyé vált, pedig jelentős különbség van a két ünnep között. „Mindenszentek napján az összes üdvözültekre emlékezünk, az ő tiszteletüket indítjuk fel magunkban” – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Iszlám hatalomátvétel – sötét európai jövőkép

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

Thilo Sarrazin Németország felszámolja önmagát című, nem titkoltan provokatív műve mára már minden idők egyik legkeresettebb könyvévé vált Németországban. A szerző legújabb alkotása ismét komoly vitát kavart, ami nem meglepő, hiszen témája az iszlám, amely az SPD, vagyis a német szociáldemokrata párt egykori politikusa szerint hatalomátvételre készül Európában – hangzott el az M5 Ez itt a kérdés című műsorában.

Cseh politikus: az EP szégyene a Sargentini-jelentés

Kategória: 
Fotó: MTI/EPA/Dominique Hommel

Jövő szerdán szavaznak az EP-ben a Magyarországról szóló jelentésről, amelyet több kritika ért az elmúlt időszakban – nem csak magyar oldalról. Egy cseh néppárti politikus szerint a dokumentum egyoldalú és politikai célokat szolgál. Szakértők szerint Soros György szervezetei által diktált szövegről van szó.

Oldalak