Jelenlegi hely

Kovács Dániel

Csendben épül az erőd

Németországban a közelmúltban szigorították a migránsokra vonatkozó eljárásokat. Az új jogszabálycsomag értelmében például a hatóságok elvehetik az újonnan érkező bevándorlók mobiltelefonját, laptopját és más adathordozóját, hogy megállapítsák személyazonosságukat. Menekültotthonok helyett jönnek majd a tömegszállások, a közveszélyes elutasítottak lábán pedig kattanhat a lábbilincs, vagyis az elektronikus nyomkövető, hogy a delikvens ne tudjon felszívódni a kitoloncolás előtt.

Hálátlanság

Az, hogy Fabrice Leggeri, a Frontex európai határvédelmi ügynökség igazgatója kijelenti a Die Welt német lapnak, hogy a líbiai partoknál működő civil szervezetek közvetlenül segítik az embercsempész-hálózatok munkáját, örvendetes, bár aligha jelenti azt, hogy mostantól bármiféle retorzióra számíthatnának a migránsokat Európába fuvarozó civilek. 

Erődemonstrációra készülnek

Hát eljött ez is: a Soros-univerzum két prominens szereplője bevetné az atombombát Magyarország ellen a CEU-ügy miatt. Természetesen szó sincs valódi nukleáris fegyverről, vagy a Brüsszel atombombájaként emlegetett hetedik cikkelyről, még csak nem is a Fidesz Néppártból való kizárásról beszélünk.

Többfrontos harc

Nem szólt nagyot a Migráns Szolidaritás Csoport nagyszombatra ütemezett határ menti demonstrációja. Szinte teljesen elveszett a többi tüntetés keltette médiazajban. Az érdeklődés sem volt eget verő az esemény iránt, s bár a szervezők pazar buszos utazást is szerveztek Röszkére, még annyian sem voltak ott, ahányan a Facebookon bejelölték, hogy részt vennének az eseményen.

CEU: baloldali önleleplezés

A bevetésre kész Soros-hálózattól a külföldi nyomásgyakorláson át a néppártosodást túltoló Jobbikig mindent láthattunk már a CEU-tüntetések kapcsán. Az ellenzék szemlátomást minden kártyáját kiteríti, mi pedig öt pontban gyűjtöttük össze, hogyan leplezték le magukat az elmúlt napokban.

1. Soros manipulatív hálózata nagyon is létezik