Máté T. Gyula

De mit akar Ukrajna?

Kategória: 

Senkinek sem érdeke egy új háború, és mégis van ok az aggodalomra...

„A labdarúgó-világbajnokság idején bekövetkező ukrán katonai provokációknak nagyon komoly következménye lesz Ukrajna államiságára nézve” – közölte Vlagyimir Putyin egy kelet-ukrajnai telefonhívásra reagálva múlt heti élő „kérdezz-felelek” tévéműsorában.

Soros rohamcsapata

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

„Az Európai Néppárt zárja ki soraiból a Fideszt!” – a Human Rights Watch nevű nemzetközi „jogvédő” szervezet ezzel a jelszóval indított kampányt Németországban május második felében. A cél a CDU vezetőinek megdolgozása. Miképpen avatkozhat be egy civilnek nevezett szervezet egyszerre két ország és egyben az Európai Unió belügyeibe? Egyszerűen. A HRW eredetileg kétségkívül az emberi jogok védelmére alakult, azonban Soros György dollármillióinak megjelenése után a washingtoni liberális elit rohamcsapata lett.

Trójai falovacskák

Odüsszeuszt igyekszik játszani a „demokratikus” ellenzék. Ithaka leleményes királya a legenda szerint Trója védőit egy békeajándéknak tűnő óriási falóval verte át. A trójaiak örültek a dolognak, este örömünnepet csaptak, éjszaka meg előbújtak a görögök az építményből, és felgyújtották a várost, kinyitották a kapukat az ostromlók előtt. Nagyjából ugyanezt a szerepet szánják az ellenzéki pártok az úgynevezett „civil jelölteknek”. Most éppen Győri Péternek a Józsefvárosban – de ne szaladjunk ennyire előre.

Vegyi fegyver? Casus belli

A CIA-ban és a mellette működő fél tucat hasonló ügynökségben vagy a nagy hírnevű londoni kémek körében tényleg ekkora káderhiány van? Másképpen nehéz magyarázatot találni arra, hogy nem tudnak Oroszország ellen valami rendes vádat találni. Valakinek beugrott újra a vegyi fegyver kifejezés. Gyorsan felhasználták a Szkripal-ügy kapcsán. Most előszedték azért, hogy Damaszkuszt bombázhassák egy „gyanú nagy valószínűsége szerint”, amire „nagyon nagy sejthető bizonyítékok” vannak, hogy a szíriai hadsereg Gútában meggyilkolt hetven embert. Természetesen orosz jóváhagyással.
 

Oldalak