Jelenlegi hely

Nagy Ida

Célkeresztben

A Harry Potter-könyveket lehet szeretni vagy nem szeretni, egy dolgot azonban nem lehet elvitatni tőlük. Kimondják azt az alapigazságot, hogy félelmeinktől csak akkor szabadulhatunk, ha megnevezzük azok okozóját. Ezt jó, ha szem előtt tartjuk, ha meg akarjuk érteni, miért került Magyarország a globális erők célkeresztjébe, miért akarnak minden eszközzel eltiporni bennünket.

Ezúttal ne!

Olykor a zsé-kategóriás amerikai filmekben is találni gyöngyszemeket. A héten az egyik kereskedelmi csatornán verte az asztalt eltorzult arccal az aktuális főgonosz, mondván: ahhoz, hogy megszerezzük egy ország természeti kincseit, semmi szükség nincs az őslakosságra – ez a gyarmatosítás első és legfontosabb szabálya!

Ennek az axiómának a mélységeit a szószátyár Soros a könyveinek több fejezében is kifejti, nem felejtkezve el a nyílt társadalomnak becézett lakosságcsere áldásos hatásairól sem. Mindezt a liberális demokrácia nevében.

A globalizmus végső rohama

A balliberális ellenzék egy emberként kiáll az Európai Egyesült Államok megteremtése mellett. Nem új az európai birodalom megteremtésének gondolata. Már a XIX. század szabadkőművesei is dajkáltak hasonló elképzeléseket. Az európai gazdasági és politikai elit, a média hátszelével megtámogatva, csak az utóbbi közel tíz évben merte nyíltan zászlajára tűzni a határok teljes lebontásának eszméjét. És csak tavaly vetemedett arra, hogy az ehhez szükséges lépéssorozatot felvázolja az EU továbbfejlesztése, az integráció elmélyítése terveként.

Egészséges Magyarország

A szakadék széléről kellett visszahozni a magyar egészségügyet

Lepusztult intézményhálózat, elavult diagnosztikai berendezések, éhbérért robotoló orvosok és nővérek, kaotikus betegutak, kilométeres várólisták: ez jellemezte az egészségügyi ellátórendszert 2010-ben. A rendrakáshoz nem csak százmilliárdok kellettek, úrrá kellett lenni a káoszon.

Otthonteremtés segítséggel

2010-hez képest megduplázódott a kiadott építési engedélyek száma

A harmadik Orbán-kormány intézkedéseinek köszönhetően a családok jelentős állami támogatást vehetnek igénybe használt és új lakások vásárlására, önálló lakás vagy ház építésére. Ez hozzásegíti a fiatalokat, hogy túlzott eladósodás nélkül saját otthont teremtsenek maguknak.