Nagy Ida

Koncentrált fejlesztések

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Az ország az utóbbi hét-nyolc évben százmilliárdokat fordított a vidéki egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére, és elindult az Egészséges Budapest program, amelynek keretében újabb 700 milliárdot pumpál a kormányzat az ágazatba. Eközben az ellenzék az egészségügy összeomlásáról beszél. Dr. Horváth Ildikó államtitkárral a valós helyzetet vizsgáltuk.

Jó irányban haladunk

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Pártpreferenciáktól függetlenül örömteli meglepetésként fogadták az emberek a miniszterelnök által bejelentett hétpontos családvédelmi akciótervet. A Nézőpont Intézet kutatása szerint kétharmados többség áll a kormányzati elképzelések mögött. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral arról beszélgettünk, várható-e, hogy az új támogatási formák segítségével kilábaljunk a demográfiai hullámvölgyből.

Vigyázz rá, mert a sátán megérkezett!

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com

Január végén örömünnepet tarthattak New Yorkban a demokraták, feministák és állatvédők. Az ünneplés oka: az állam törvényhozása úgy döntött, az anya a szülés pillanatáig eldöntheti, megtartja, vagy abortálja a gyermekét. A rettenetes törvényváltozás várhatóan új lendületet ad az orvosi kutatásoknak is, az intézeteknek nem kell megküzdeniük az állatkísérletek ellen harcoló állatvédőkkel.

Oldalak