Nagy Ida

Az akarat hatalma

Kategória: 
Fotó: Vogt Gergely/Demokrata

Erre az évre 2,5 milliárd forintot különített el a kormányzat a tanodahálózat fenntartására, fejlesztésére. Hamarosan a kormány elé kerül az a programcsomag, amely a háromszáz legszegényebb magyar település felzárkóztatását szolgálja. Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárral arról beszélgettünk, hogy az ország gazdasági sikerei miként hatnak a legszegényebbek életére.

Nemzetpolitika ellenszélben

Kategória: 
Fotó: Vogt Gergely/Demokrata

Különös aktualitást adott a Magyar Diaszpóra Tanács és a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) idei ülésének, hogy száz évvel ezelőtt, november 11-én írták alá az első világháborút lezáró, az ország feldarabolását előkészítő fegyverszüneti egyezményt. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárt a tanácskozás eredményeiről, tanulságairól kérdeztük.

Út a felemelkedés felé

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

Több mint húsz évnek kellett eltelnie a rendszerváltoztatás után, hogy olvadásnak induljon befagyott társadalmunk. Csak a 2010 utáni évek adtak lehetőséget, hogy a számában megfogyatkozott, drámaian meggyengült középosztály újra megkapaszkodjon, sőt erősítse pozícióit, és a legszegényebbek is esélyt kapjanak rá, hogy javítsanak sokáig reménytelennek látszó helyzetükön.

Látszat és valóság

Kategória: 
Fotó: MTI

Immár több mint két éve tart az iszapbirkózás a CEU ügyében. Az ellenzék és a baloldalinak, liberálisnak mondott megmondóemberek mellett a tudományos és egyetemi élet prominens személyiségei is többször lándzsát törtek már a tanszabadság és a jogállamiság mellett az intézmény védelmében, és annyi csúsztatás, féligazság és teljes hazugság kering a médiában, illetve a közösségi oldalakon, hogy érdemes megvizsgálni, mi történt voltaképpen.

Oldalak