Jelenlegi hely

Német Dániel

A pokol krónikája

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Tanácsköztársaság bukása után kezdte pályafutását, hivatásos katonatisztként főhadnagyi rangjával visszaélve kiélte a benne szunnyadó kegyetlenséget, és komoly vagyont harácsolt össze gyilkossággal és fosztogatással. 
 

Középpontban a magyar érdek képviselete

Orbán Viktor és Benjamin Netanjahu Budapesten

Céltudatos diplomácia
Az idei a diplomácia csúcséve a magyar külpolitika számára, hiszen minden korábbinál több rangos külföldi kormány- és államfő érkezik idén hazánkba. Vlagyimir Putyin orosz elnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök látogatását például hatalmas nemzetközi érdeklődés övezte. Magyarország a V4-együttműködés soros vezetőjeként is hangsúlyos szerepet tölt be 2017-ben, miközben kiegyensúlyozott kapcsolatok építésére és fenntartására törekszik a régiónk életét meghatározó jelentős hatalmakkal.

Akasztott ember a Facebookon

Német Dániel képe

A híres, magyar felmenővel is rendelkező amerikai komikus, Louis CK idézte fel az egyik előadásában, mennyire megdöbbent, amikor a New York-i kínai negyedben járva az egyik étteremben azt látta, hogy kacsavaginát is árulnak. A nőstény szárnyasok nemi szervét villára húzva fogyasztják és vödörnyi kiszerelésben is kapható. Feltette közben magában a kérdést: lehet ennél is jobban uralkodni egy másik faj felett?

A piszkítás művészete

Német Dániel képe

Az ember nem piszkít oda, ahol enni kap, hallani sokszor. Elég idióta mondás. Már csak azért is, mert lényegében visszapattan ránk: saját magunkat is kutyának degradáljuk általa. És egyébként is van, amikor igenis becsülendő odapiszkítani az etetőtál közepébe: jó példa minderre, ahogyan Vitézy László tette a hetvenes-nyolcvanas években, amikor a Vörös föld vagy a Rejtett hiba című dokumentumfilmjével a cenzorok radarja alatt ügyesen odaszúrt a rendszernek, amely a munkáit pénzelte.

Virtuális szatírok

Német Dániel képe

Nincs hobbija, nem szereti különösebben a munkáját, nem szeret olvasni, színházba, kiállításokra járni, nincs kedvenc zenekara, és alig látott néhány filmet az életében. Nincsenek érdekes tervei a jövővel kapcsolatban, s noha már huszonegy éves, igazából egyedül a ruhavásárlás izgatja.