Jelenlegi hely

Német Dániel

Akasztott ember a Facebookon

Német Dániel képe

A híres, magyar felmenővel is rendelkező amerikai komikus, Louis CK idézte fel az egyik előadásában, mennyire megdöbbent, amikor a New York-i kínai negyedben járva az egyik étteremben azt látta, hogy kacsavaginát is árulnak. A nőstény szárnyasok nemi szervét villára húzva fogyasztják és vödörnyi kiszerelésben is kapható. Feltette közben magában a kérdést: lehet ennél is jobban uralkodni egy másik faj felett?

A piszkítás művészete

Német Dániel képe

Az ember nem piszkít oda, ahol enni kap, hallani sokszor. Elég idióta mondás. Már csak azért is, mert lényegében visszapattan ránk: saját magunkat is kutyának degradáljuk általa. És egyébként is van, amikor igenis becsülendő odapiszkítani az etetőtál közepébe: jó példa minderre, ahogyan Vitézy László tette a hetvenes-nyolcvanas években, amikor a Vörös föld vagy a Rejtett hiba című dokumentumfilmjével a cenzorok radarja alatt ügyesen odaszúrt a rendszernek, amely a munkáit pénzelte.

Virtuális szatírok

Német Dániel képe

Nincs hobbija, nem szereti különösebben a munkáját, nem szeret olvasni, színházba, kiállításokra járni, nincs kedvenc zenekara, és alig látott néhány filmet az életében. Nincsenek érdekes tervei a jövővel kapcsolatban, s noha már huszonegy éves, igazából egyedül a ruhavásárlás izgatja.

Keresztül a homokon, szekereken nyugatra

Német Dániel képe

Mert így kényelmes – válaszolta a harmincadik születésnapját néhány hónapja ünnepelt fodrász barátom, miután megkérdeztem, miért él még mindig a szüleinél, amikor havi nettó 240-et tesz zsebre. Így kényelmes. Pedig nem mondhatnánk róla a legnagyobb rosszindulattal sem, hogy kifejezetten lusta ember lenne, a szakmáját már csaknem tíz éve űzi.