Sayfo Omar

A helyzet fokozódik

Kategória: 
Fotó: MTI/EPA

Minden eddiginél veszélyesebb szintre lépett a magyarellenesség Ukrajnában. A jövő tavaszi elnökválasztásokra készülő Petro Porosenko turbófokozatra pörgette a nacionalizmust. Közben a tőle is jobbra álló nacionalisták magyarokat listáznak, a kormánysajtó pedig Kárpátalja elszakadásával riogat. A magyar kormány nehéz diplomáciai kihívás előtt áll.

Arab tavaszok ideje

Kategória: 
Fotó: MTI archív

A 2008-as gazdasági válság tízéves évfordulóján azt hihetnénk, a sötét felhők eloszlottak, a recessziónak vége, és minden a megszokott mederben folyik tovább. Pedig 2008 politikai hatásai máig velünk élnek. A nyersolaj világpiaci árának zuhanása, Donald Trump megválasztása, a Brexit, az arab tavasz, a 2015-ös migrációs hullám vagy épp Kína globális térnyerése mind kapcsolatban állnak a 2008-as recesszióval.

A nagy harc elkezdődött

Kategória: 
Fotó: MTI

Migrációellenes európai frontot készül létrehozni Orbán Viktor és Matteo Salvini. A magyar miniszterelnök és az olasz belügyminiszter első találkozója azonban ennél jóval többről is szólt. Orbán Viktor célja az Európai Néppárt belülről történő átalakítása lehet, látogatása pedig akár meghívónak is tekinthető az európai beágyazottsággal nem rendelkező olasz Ligának az Európai Parlament jobboldali erőket tömörítő ernyőszervezetébe. Ehhez azonban Emmanuel Macron francia államfőnek is lesz pár szava, aki az Európai Parlament teljes struktúráját a maga képére szeretné formálni.

Oldalak