Sinkovics Ferenc

Ha a történelem megismételné önmagát

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Kevesebb mint száz nap múlva elrajtol a budapesti birkózó-világbajnokság. Tatára látogattunk, ahol Gulyás István szövetségi kapitánnyal beszélgettünk arról, hogyan léphetne ki a magyar szabadfogás a kötöttfogás árnyékából, mitől nagyok az oroszok ebben a fogásnemben, illetve hogy mi lehetett a szakág egyetlen magyar világbajnoka, Kovács István sikerének titka.

Az SZDSZ-jelenség

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Egy percig sem hittük, hogy megszűnt volna az SZDSZ 2013. október 30-án. Tézisei virulensebben élnek tovább a mai magyar ellenzéki politikában, mint korábban bármikor, és immár különféle „civil” interpretációkban is megjelennek. A párt lényegéről, ideológiájáról írt könyvet Az SZDSZ-jelenség címmel a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet három munkatársa: Orosz Tímea, Halmy Kund és Fricz Tamás. Halmy Kunddal beszélgettünk.

Bélyeget sütöttek a bőrünkre

Kategória: 

A populizmus közönséges szitokszó a globalista elit szótárában. Azt a bűzös, ragadványos posványt értik alatta, amikor bizonyos politikusok és kormányok népük nevében és nemzetük érdekeit szem előtt tartva irányítják országukat. Orbán Viktorra és kormányára naponta sütik rá a populizmus bélyegét, már nemcsak Brüsszelben, hanem New Yorkban, az ENSZ-központban is. De populistának mondják a migránsokkal szemben keményen fellépő olasz kormányt vagy Donald Trump határozott elnöki elképzeléseit is.

A szív és a jellem műveltsége

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Meggyőződésem, hogy a mi rendszerünknek nem csak a katonáskodáshoz kötődő ismereteket kell átadnia a magyar fiataloknak. Mindenekelőtt egészséges nemzettudatot kell kialakítani bennük, és megerősíteni a hazaszeretetüket. A családok mellett ennek az iskola, az oktatási rendszer a legfőbb terepe – mondta a Demokratának Simicskó István. A honvédelmi nevelés kormánybiztosával új feladatáról és miniszteri időszakának eredményeiről is beszélgettünk.

 

Oldalak