Sinkovics Ferenc

Európa más lesz

Kategória: 
Fotó: MTI/EPA

Euforikus hangulatba került a magyar ellenzék szeptember 12-én, amikor az Európai Parlament 448 igen szavazattal, 197 nem és 48 tartózkodás mellett megszavazta a hazánkat súlyosan elmarasztaló Sargentini-jelentést. Az ellenzék úgy érzi, győzött. Megszavazták volna a Sargentini-jelentést a magyar választók is, sietett bizonyítani a Publicus Intézet, amelynek friss felmérése szerint a megkérdezettek 44 százaléka voksolt volna igennel a pamfletre, és csak 33 százalékuk mondott volna rá nemet.

Seregek Európa ellen

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Brüsszel úgy akarja, hogy a jelentősen megerősítendő Frontex őrizze a jövőben az unió külső határait. Ez számtalan jogkört venne át és vonna el az érintett nemzetek rendészeti szerveitől, és amire érzékenyek a magyarok, újra idegen fegyveres alakulatok dirigálnának az országunkban. Ettől kezdve nem is dönthetnénk arról, ki léphet a földünkre, és ki nem – Földi Lászlóval, a polgári titkosszolgálatok volt műveleti igazgatójával beszélgettünk.

Meg kellett tartani a hajót

Kategória: 
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Boross Péter, Magyarország egykori miniszterelnöke joggal mondhatja el magáról, hogy nagy idők tanúsa volt. Mit tanúja? Részese és alakítója azoknak az eseményeknek, és azoknak az éveknek, amelyek a rendszerváltás pillanatát követték, és amelyekről ma is sokat vitatkoznak - nem csak a történészek -, de maguk az egyszerű emberek is. 

Keménykötésű szabadfogásúak

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A vébén mindenekelőtt kemény helytállást várok a lányoktól, és ha ez így lesz, nem maradunk érem nélkül sem – nyilatkozta a Demokratának az őszi budapesti világbajnokság előtt egy hónappal Ritter Árpád, a női birkózók szövetségi kapitánya, akivel a magyar és nemzetközi mezőnyről, a hazai esélyekről és arról beszélgettünk, érzékenyebb-e a hölgyek lelke az urakénál.

Oldalak