SPUTNIKNEWS.COM

Betilthatják a vallási jelképek viselését

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Németországban már számtalanszor kellett bíróságon dönteni a nyilvános helyen viselt vallási jelképekkel kapcsolatban. Most Alsó-Szászország kormánya készít elő egy olyan törvényjavaslatot, amely megtiltaná, hogy a bírák és az ügyészek a tárgyalóteremben bármiféle vallási szimbólumot viseljenek.

Brit lap: a Mása és a medve orosz propaganda

Kategória: 
Képernyőfotó: YouTube

A brit The Times lapban megjelent egy cikk, amely a Kreml propagandájának állítja be a Mása és a medve című gyerekeknek szóló animációs sorozatot. A cikk egészen abszurd állításokat is megfogalmaz, például a Buckingham Egyetem egyik professzorát idézve párhuzamot von a főszereplő kislány és Vlagyimir Putyin orosz elnök személyisége között – írja a Sputnik News.

Teljes a káosz a kameruni elnökválasztás után

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Kamerunban egy héttel az október 7-ei választás után sincs eredmény, mivel több botrány is felütötte a fejét – írja a Sputnik News. Az afrikai országban elnökválasztást tartottak, amelyen először csak egy, majd egy második ellenzéki jelölt is bejelentette győzelmét, miközben az alkotmánybíróság is vizsgálja az ügyet. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy hét, magát a Transparency International választási megfigyelőinek kiadó ember is igyekezett befolyásolni az eredményhirdetést – jelentette a helyi CRTV csatorna.

Oldalak