Jelenlegi hely

SVÁ

Demokrácia

A holland születésű Ivo Daalder egy számunkra tökéletesen jelentéktelen figura lenne. A Barack Obama akkori elnök által 2009-ben az Egyesült Államok állandó NATO-nagykövetévé kinevezett fehérjehalmaz azonban most a Twitteren, nyilvánosan szólította fel az európai vezetőket, hogy büntessék meg Magyarországot, amiért nem a neki tetsző eredmény született az április 8-ai választáson.
 

Polkorrekt Tesco-karácsony

A Tesco a napokban elindította a „Mindenkit szívesen látunk” (#EveryonesWelcome) hashtaggel ellátott karácsonyi kampányát, amelynek indító reklámjával rögtön meg is örvendeztette a briteket. A reklámfilm olyannyira politikailag korrektre sikeredett, hogy a Twitteren és a YouTube-on is az áruházlánc bojkottjára szólítanak fel a nézők.

Nagy a baj Londonban

Persze, tudjuk, hogy baj van Londonban, mert rendszeresek a terrortámadások, a város polgármestere, Sadiq Khan pedig - mostanra a napnál világosabban bebizonyosodott - tökéletesen alkalmatlan a feladata ellátására. Baj van Londonban, ám garantálható, hogy hamarosan még nagyobb baj lesz.
 

Üres szavak

Pénteken újabb terrortámadás történt Londonban. A brit főváros muszlim polgármestere, Sadiq Khan azt mondta: “Ahogyan azt London újra és újra bebizonyította, a terrorizmus soha nem fog megfélemlíteni vagy legyőzni bennünket”. 
Ami persze az égvilágon semmit nem jelent.

Transzagyúak

Amint az várható volt, azonnal vége is lett a világnak abban a pillanatban, amikor tegnap Trump elnök három rövid Twitter-üzenetben tudatta a nagyérdeművel, hogy tábornokaival és katonai szakértőkkel folytatott konzultációk után (ez a rész a legtöbb hazai híradásból kimaradt) az Egyesült Államok kormánya ezentúl köszöni, de nem kívánja a hadsereg soraiban tudni transznemű polgártársaikat.