Szabó Judit

Dagály a Tisza-tavon

Kategória: 
Fotó: Vogt Gergely/Demokrata

Tisza-tó-átúszás, Tisza-tavi főzőversenyek, Tisza-tó Szépe verseny, Tisza-tavi Vágta, a Természet Operaháza, édesvízi akvárium, madárrezervátum, kerékpár­utak, vízi sportok, szabadvízi strandok, termálfürdők, koncertek, hagyományőrző programok – felsorolni is nehéz, milyen színes kínálattal várja évről évre a Tisza-tavi nyár az idelátogatókat.

Egy szatyornyi élet

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A frissen módosított Alaptörvény értelmében október 15-től tilos az országban a közterületek életvitelszerű használata. A szabálysértés szankcionálási lehetőségeiről még viták folynak. A kormány illetékesei szerint a hajléktalanokat ellátó szociális rendszer képes teljes mértékben szállást biztosítani az érintetteknek. A Fővárosi Önkormányzat BMSZKI Dózsa György úti átmeneti szállóján, a Magyar Vöröskereszt Madridi utcai hajléktalanszállóján, valamint budapesti utcákon mértük fel, milyen lehetőségeket látnak a hajléktalanok a szálláshelyek igénybevételében.

Mobilt rendelt, téglát kapott

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A hatósági szankcionálási lehetőségek kiterjesztése, erősebb fogyasztói jogvédelem a közösségi oldalakon is. Ezek a sarkalatos pontjai az Európai Bizottság által elkészített javaslatcsomagnak, amely hatékonyabb védelmet biztosítana az online vásárlók számára. Az árucikkeket kínáló platformok közül ugyanis több nem felel meg az alapvető feltételeknek sem.

Szakács álomfizetésért

Kategória: 
Fotó: Vogt Gergely

Egymilliós álomfizetésekről és szakemberhiányról szóló híradásokkal indult a balatoni vendéglátás nyári szezonja. Az északi parton Balatonfüreden és Zánkán, a déli parton Siófokon beszélgettünk üzlettulajdonosokkal, munkavállalókkal és vendégekkel. Az érintettek a magas külföldi fizetéseket, a vállalkozók számának növekedését és a szakemberképzés hiányosságait tartják az ágazatot sújtó legégetőbb problémának.

TripleX

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A beszűkült, korlátozott ízületek felszabadítására, stabilizálására és a helyes mozgásminták újratanítására épül az a magyar mozgásterápia, amelyet évek alatt fejlesztett ki Almásy Csilla gyógytornász. A szakembert a tudományos alapokon álló és személyes tapasztalatokra épülő, hárommodulos TripleX tréningről kérdeztük.

Oldalak