Szabó Judit

Fújom a dalt

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Ha megalkuvó lennék, nem volnék itt. Mindig azt csinálom, amit szeretek – mondja Demjén Ferenc, aki május 11-én vehette át szülővárosától a Miskolc Város Díszpolgára kitüntetést. A fél évszázada töretlenül népszerű dalszerző-énekessel dióspusztai birtokán beszélgettünk.

Szarmata családi sír

Kategória: 

Rejtélyes szarmata családi síregyüttesre bukkantak a debreceni Déri Múzeum régészei Derecske környékén, egy gázvezeték nyomvonalán végzett feltárás közben. A III. század végére, IV. század elejére datált közös családi sírban az emberi csontvázak mellett használati tárgyakat, ezüst ékszereket, és rendkívül szokatlan módon, erszényben elhelyezett pénzérméket találtak. A leletegyüttes kutatásával mintegy húsz főből álló szakmai csapat foglalkozik majd. A különleges felfedezésről dr. Dani János régészeti igazgatóhelyettes tájékoztatta a Demokratát.

Életrevaló települések

A Magyar Demokrata stábja az elmúlt hetekben többször is készített riportot vidéki településeken. Többek között Heves-, Borsod-Abaúj-Zemplén-, Tolna-, és Csongrád megyei falvakban, városokban jártunk, köztük hátrányos helyzetű régiókban levő, pár száz lelket számláló helységekben. Mindenhol barátságos, kedves fogadtatásban volt részünk. Jó volt rácsodálkozni arra az életszemléletre, amelynek középpontjában a tenni akarás, az önállósodásra való törekvés áll. 
 

Szomorú bohózat

Szombat délelőtt az LMP etikai bizottsági ülésén Sallai Róbert Benedek országos titkár le- vagy megütötte, fel- vagy ellökte Hadházy Ákos társelnököt, de olyan verzió is napvilágot látott, hogy hozzá sem ért. Ezen utóbbi lehetőség szerint tehát Hadházy maga rúgta volna fel saját magát a székével együtt azért, hogy miután sikeresen beütötte a fejét a radiátorba, az egyik budapesti kórházban kényeztethesse tovább magát. 
 

Kedves gesztus

Március 8-án, nőnapon, a nők iránti tisztelet és megbecsülés napján Orbán Viktor virággal köszöntötte az Országház konyháján dolgozó hölgyeket. Az eseményről készült videofelvételt bárki megnézheti a miniszterelnök Facebook-oldalán.

A háromperces kis beszámoló elején a miniszterelnök kiveszi az asztalon álló vázából a nárciszokat, a tenyerével alaposan letörli a virágok száráról a vizet, majd gondosan megszámolja a növényeket, hogy biztosan jusson mindenkinek a meglepetésből, végül elindul a csokorral a „gyár kantinjába”.

Oldalak