Szabó Judit

170 éves Európa egyik legszebb hídja

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Az Architectural Digest építészeti és dizájnmagazin a világ 18 legszebb hídja közé választotta a budapesti Széchenyi-féle Lánchidat. A Duna két partját összekötő, 170 évvel ezelőtt felavatott nemzeti büszkeségünket a világranglistán a kilencedik helyre, de Kelet-Közép-Európában aranyérmes pozícióba rangsorolták a szakemberek.

Esély az önálló életre

Kategória: 
Fotó: Vogt Gergely/Demokrata

A kormány azokat a fogyatékosságügyi programokat, illetve támogatásokat részesíti előnyben, amelyek önálló döntések meghozatalához, önálló jövedelemhez, végső soron pedig önálló életvitelhez segítik az érintetteket – nyilatkozta lapunknak Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. Az elmúlt kilenc évben 18-ról 40 százalékra nőtt a megváltozott munkaképességűek között azok aránya, akik meg tudtak jelenni a munkaerőpiacon. Növekvő foglalkoztatásuk a munkaerőhiányt is megoldhatja.

Robotkórház

Kategória: 
Fotó: MTI

Leváltják-e a számítógépek az orvosokat? Biztonságosak-e a robotok által végzett vizsgálatok és műtétek? Lesz-e elég forrás az egészségügy digitalizációjára? Többek között ezek azok a „húsba vágó” kérdések, amelyek azonnal felvetődnek a robotizált diagnosztikai és műtéti eljárásokkal kapcsolatban.

Sétaútból interaktív ösvény

Kategória: 
Fotó: Vogt Gergely/Demokrata

Interaktív tanösvényt avattak tavaly év végén a Hármashatár-hegyen. A 3,5 kilométer hosszú útszakaszon a főváros környéki erdők élővilágát és az óbudai térség történelmét is bemutatják interaktív táblák, az újonnan kiépített kilátóteraszok és a romantikus erdei pihenőhelyek pedig csendes elmélyülésre csábítanak.

Oldalak