Szarka Sándor

Segély helyett munka

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Kiszivárgott és nem cáfolt hírek szerint a Belügyminisztérium szigorítaná a foglalkoztatást helyettesítő támogatás feltételeit: a jogosultság eddigi jóindulatú megállapítása helyett a közfoglalkoztatásban keresett összeg is beszámítana az érintettek jövedelmébe. A kormány szerint a korábbi segélyezettek ma már a munkaerőpiacról biztosíthatják a megélhetésüket. Az egyre kedvezőbb foglalkoztatási helyzettel párhuzamosan a támogatásra jogosultak száma kevesebb mint felére csökkent az elmúlt hat évben.

Tedd a jót, és beszélj róla!

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Útmutató projekteket indítottunk, amik azt példázzák, hogy miként lehet helyben segíteni és megtartani a közösségeket. És úttörők voltunk abban is, hogy a nyugati országok kormányai közül elsőként mondtuk ki, jelenleg a világon a kereszténység a legüldözöttebb vallás – nyilatkozta a Demokratának Azbej Tristan. Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár szerint az elmúlt években Magyarország kiépített egy olyan vallásdiplomáciai hálózatot, aminek alapján a nyugati világban nálunk vannak a leghitelesebb információk az üldözött keresztény közösségek helyzetéről, és ezt már kezdik használni más kormányok is.

Bolond lyukból bolond szél

Képzeljünk el egy liberális hadsereget, amelynek katonái, amikor kiadják a parancsot, roham helyett összesúgnak: nem lenne jobb másképp? Vagy egy harmadik módon? És mivel sokan sokféleképpen látják a helyes stratégiát, a közelgő csatáról tudomást sem véve, összehívják a seregtanácsot, hogy szavazással eldöntsék, mitévők legyenek. Egyúttal rögtön kezdeményeznék a parancsnok leváltását, mert nem kellően demokratikusan döntött a roham vezényléséről.

Marad a lendület

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Az elmúlt években olyan strukturális változások történtek, amelyek miatt az uniós forrásoktól függetlenül is fenntartható a lendületesebb növekedés – nyilatkozta a Demokratának a legfrissebb, 4,5 százalékos GDP-növekedés kapcsán Varga Mihály pénzügyminiszter. A tárcavezető szerint a kormány a magyar gazdaságot az innovatív technológiák és a nagyobb hozzáadott érték felé mozdítja, és több ágazat is sikerrel zárkózik fel az autóipar mögé.

Tudásváros épül Pécsett

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor

Sikeresen fordul a XXI. századi foglalkoztatási formák felé Pécs. Az egykori nehézipari központban évről évre újabb szolgáltató központok nyílnak, egyre magasabb szellemi hozzáadott értékkel. Decsi István alpolgármester szerint a befektetők az egyetem informatikai képzését, valamint az általános németnyelv-tudást tartják vonzónak.

Oldalak