Szentei Anna

Balázs János 30

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Harmincadik születésnapja alkalmából különleges koncertet ad Balázs János Liszt-díjas zongoraművész, érdemes művész szeptember 27-én a MOMKultban. Az esemény egy nemzetközi ünnepi turnésorozat nyitánya, amely februárban, a soron következő Cziffra Fesztiválon ér véget. A fiatal művésszel példaképekről, örök érvényű darabokról és a tehetség természetrajzáról beszélgettünk.

Jazz és Bartók

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Beethoven műveinek jazzfeldolgozásai után Bartók-adaptációkból készített lemezt hazánk egyik legnépszerűbb jazzformációja, a Sárik Péter Trió. Az X Bartók című albumot szeptember 21-én mutatják be a Zeneakadémián. Sárik Péter jazz-zongoraművésszel, zeneszerzővel Bartók zsenijéről, az alkotási folyamat nehézségeiről és a zenei közhelyekről is beszélgettünk.

Lóvá tenni az ördögöt

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Murokffy Tódor Ede „k.u.k. kalandor” Háry János, Münchhausen báró, vagy akár a régi falusi nagyotmondók távoli rokona, akivel meghökkentő és szürreális kalandok sora esik meg a századforduló Budapestjén. A Murokffyban vérré válik az abszint, és lóvá teszi az ördögöt című regény szerzőjével, Pataki Tamás író-újságíróval az egészséges patriotizmusról, a romkocsmákban tengődő fiatalokról és az antifausti kultúráról beszélgettünk.

Oldalak