Jelenlegi hely

Szentesi Zöldi László

Azok a fránya statisztikák

A modern ember evangéliuma a statisztika. Ugyanazzal az őszinte hittel, kíváncsisággal szemléli a százalékos megoszlásokat, ahogyan a régi ember a csodatételeket és a feltámadást elrendezte magában. Mindkét megközelítés alapja a feltétlen elfogadás: ahogyan a középkorban egyszerűen rábólintottak a Szentháromság tanára, csak azért, mert a szószékről azt hallották, hogy az bizony úgy van, ma sem illik kételkedni abban, hogy a fekete-afrikai országok banántermelésének tizenöt százalékát Elefántcsontpart adja. Vagy így van, vagy nincs, de a XXI.

Továbbra is keményen kell küzdenünk

Fotó: Demokrata/T. Szántó György

Ha az unióban nyárig átnyomják a kötelező betelepítési kvótát, akkor évente több mint tízezer illegális bevándorlót kellene befogadnunk, az ENSZ pedig sikerre vinné a maga globális migrációs csomagját. Mindennek végzetes következményei lennének hazánkra és Európára nézve. Csak egyszer lehet elrontani. Ezért arra buzdítok mindenkit, hogy vasárnap adja mindkét szavazatát a Fideszre – mondta a demokrata.hu-nak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Két program egy napon – Képgaléria

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Gödöllőre először Orbán Viktor látogatott el szombaton, majd délután Sajtóklubot is tartottak a városban Bencsik András, Bayer Zsolt és Szentesi Zöldi László részvételével.

Az ártatlanság kora

Szentesi Zöldi László képe

Nem volt olyan régen, és mégis történelem. Mennyi illúzió, mennyi vakhit, egyszersmind mennyi őszinte remény, tiszta szándék tapadt hozzá. Mintha éppen a világ sorsa ott és akkor dőlt volna el, de legalábbis Magyarországé egészen bizonyosan, évtizedekre, akár fél évszázadra is.

Némi nosztalgiával az 1990-es választásokra gondolok.

Vágó István és a kaftánosok

Szentesi Zöldi László képe

Furcsa dolog az antiszemitizmus. Képzeljük csak el, hogy a Demokrata munkatársai közül bármelyikünk leírná az alábbiakat: „ateistaként nem érdekel a zsidók és az I.ten (kiírva vagy kipontozva, nagy- vagy kisbetűvel, nekem édesmindegy) viszonya, nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok.”