Ungváry Zsolt

Védelem

A belvárosi társasház lakói az utóbbi időben azzal a kellemetlen helyzettel szembesültek, hogy mind több szúnyog bukkant fel a lakásukban, olykor egész rajokban támadva a konyhában, fürdőszobában és éjszakánként a hálószobákban.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Illusztráció

A fotós büszkén tette a szerkesztő elé a fényképet. Bravúros kattintás volt: két év körüli kislány sírt eltorzult arccal, kétségbeesetten, fejét enyhén fölfelé fordítva, talán egy felnőttre nézve, aki azonban nem látszott a képen.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Határos

– Világjárók című sorozatunk mai vendége Goce, aki Szkopjéban született, de felmenői számtalan országból származnak, így joggal mondhatjuk őt világpolgárnak. Így van?

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

– Nagyon is. Én magam Jugoszláviában születtem, de éltem Macedóniában…

Részek

Toroczkaiék zászlóbontása kapcsán a nemzeti radikalizmus ikonikus figurája, Budaházy György azt javasolta, hogy ne új pártot alapítsanak, hanem előbb tisztázzák a nemzeti radikalizmus legfontosabb vezérelveit, és alakítsanak ki ebben egyfajta konszenzust.

Csoda

Az index.hu újságírója az utóbbi időben súlyos mentális zavarokkal küszködött, képtelen volt újabb témákat kitalálni a kormányfő lejáratására. Órákig ült maga elé meredve, gyerekkori elfojtásaiból, pubertáskori olvasmányaiból és saját levelezéséből próbált kihozni valamit, de már ő maga is unta, hogy százhetven írásában nevezte Orbánt tolvajnak, kétszázkilencvenkettőben szélsőséges populistának, hatszáztízben diktátornak, az egyéb negatív jelzőkről nem is szólva.

Oldalak