Varga-Bíró Tamás

„Tu me suivras!”

„Tu me suivras bientôt!”, azaz „Hamarosan követni fogsz!” – mondta a szájhagyomány szerint Georges Jacques Danton, amikor Robespierre háza elé ért azon a szekéren, amelyen a vérpadra vitték. Az elmúlt napok történéseiből nekem éppen ezért nem Gyárfás Tamás személye az érdekes. Hanem akik majd követni fogják őt. Mert hogy lesznek ilyenek, afelől kétségem sincsen.

Sivatagi por

Ez a nap is jól kezdődik. Wittmann Gyuri barátom volt oly gáláns, és kölcsönadta nekem mára a felesége, Anikó autóját. Na, amikor délben indulnék a kölcsön kocsival, hát látom, hogy az autó homoksárga. Ez még nem lenne baj, mert a műszakiban is ez az árnyalat szerepel. Csakhogy ez alól a szín alól a szélvédők és az oldalablakok sem képeznek kivételt.

Róma végnapjai

Szombaton Róma népe kivonult, hogy az általa császárságnak nevezett köztársaságban leváltsa a szenátus fejét, akit ők császárnak hazudtak, és visszaállítsa a köztársaságot, élén egy császárral. Nagyjából ezzel a történelmi allegóriával lehetne érzékeltetni, mi történt a hét végén, Budapesten. Azok, akik imádják a Monty Pythont, még jól is érezték magukat, annyi abszurdot kaptak ömlesztve. Valamint rengeteg kenyeret és cirkuszt.